Dubbel zoveel laadpalen voor elektrische auto’s

Foto: De Salentein

Nijkerk krijgt er in de periode 2018-2020 ongeveer 34 extra openbare laadpalen voor elektrische auto’s bij.

Dat is meer dan een verdubbeling van de 28 laadpalen die er op dit moment in de gemeente zijn. Komende maanden is de aanbesteding. De provincies Gelderland en Overijssel voeren de aanbesteding – voor meerdere gemeenten – tegelijk uit.

Wethouder Wim van Veelen: “Ook in Nijkerk zijn er steeds meer mensen die elektrisch willen gaan rijden. Natuurlijk willen we dat als gemeente zo goed mogelijk faciliteren, want milieu en duurzaamheid vinden we zeer belangrijk. We verwachten dat er de komende jaren in Nijkerk behoefte is aan 34 extra laadpalen. Om er voor te zorgen dat die er op tijd zijn, gaan we nu al aan de slag met een nieuwe aanbesteding”.

Daarvoor maakt de gemeente Nijkerk dankbaar gebruik van diverse voorbereidingen die binnen de provincie al genomen zijn en sluit aan bij een gezamenlijke aanbesteding. Zo’n gezamenlijke aanbesteding biedt meerdere voordelen:

Wim van Veelen: “We kunnen op deze manier gebruik maken van de expertise van de provincie en bovendien een zo laag mogelijk prijs krijgen. Met deze aanbesteding zijn we daarnaast gegarandeerd van de nieuwste innovaties én van 100% groene stroom. Heel belangrijk, want één van de grote veranderingen die we de komende jaren gaan zien is de overgang van fossiele brandstoffen naar groene energie. Ook daar willen we in Nijkerk op tijd op inzetten”.

De nieuwe laadpalen worden geplaatst wanneer inwoners bij de gekozen marktpartij een aanvraag indienen. Dit is mogelijk wanneer de aanvrager geen oplaadmogelijkheid op eigen terrein heeft. De laadpaal komt vervolgens op redelijke afstand van de woning op een centrale locatie, zoals bij een winkel(centrum), bibliotheek of school. Zo is de laadpaal voor meerdere mensen bereikbaar.
De bijdrage van de gemeente voor 34 laadpalen is maximaal 17.000 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen