Informatie over Fipronil in eieren

Foto:

De ontwikkelingen rond deze besmetting van pluimveebedrijven hebben grote impact op de agrarische sector in de Gelderse Vallei. Veel bedrijven krijgen te maken met ingrijpende maatregelen. Het gemeentebestuur van Nijkerk leeft mee met alle betrokkenen.

Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) publiceert de meest actuele informatie over het onderzoek, de maatregelen en waarschuwingen op haar website. Deze informatie is uitgewerkt voor bedrijven, geblokkeerde bedrijven en consumenten.

Consumenten die willen weten welke eieren al dan niet geschikt zijn voor consumptie, kunnen kijken op de lijst van eicodes. De komende periode zullen steeds meer uitslagen van ei-monsters bekend worden gemaakt. De NVWA past de lijst op basis daarvan aan.

Meldpunt Gelderse Vallei Fipronil problematiek

Het Poultry Expertise Centre heeft een meldpunt waar pluimveehouders uit de Gelderse Vallei terecht kunnen met vragen over de Fipronil problematiek. Dit is in overleg en in samenwerking met LTO Noord, afdeling Gelderse Vallei en de gemeenten in de regio tot stand gekomen. Het meldpunt is speciaal voor alle pluimveehouders die direct of indirect met de problematiek te maken hebben. Het meldpunt is bedoeld om eerste aanspreekpunt te zijn, vragen te beantwoorden en knelpunten te inventariseren en door te geven aan de betrokken instanties. Het meldpunt kan direct verwijzen naar (hulp-)diensten.
Het meldpunt is te bereiken op telefoonnummer (088) 020 6410 en via emailadres [email protected]. Zie ook de website www.poultryexpertisecentre.com.

Ondersteuning bij financiële problemen

Ondernemers uit de gemeente Nijkerk die door de maatregelen in financiële problemen komen, kunnen contact opnemen met het Bureau Zelfstandigen van de gemeente Nijkerk. Bijvoorbeeld voor bijstand voor zelfstandige ondernemers. Contactpersoon Brigitte van Bennekom bespreekt met hen de eventuele mogelijkheden voor ondersteuning. Zij is bereikbaar via e-mail: [email protected] of via telefoonnummer 14 033.

Daarnaast is de gemeente Nijkerk aangesloten bij 155Help een bedrijf van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep kunnen doen op de diensten van 155 via www.155.nl.

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen