Dag druk met gladheidsbestrijding

Foto: nijkerk.nieuws.nl

We hebben de eerste nachten met vorst achter de rug en ook vandaag was het door sneeuwval glad in heel het land.

In de winterperiode wordt de gladheidsbestrijding uitgevoerd door twee teams van de gemeente: operationeel beheer en dagelijks beheer. Daarbij werkt de gemeente samen met een aannemer.

Samenwerking

De gemeente Nijkerk werkt daarbij samen met andere wegbeheerders. Wilt u weten welke afspraken er zijn gemaakt over de gladheidsbestrijding? U leest dit in het Uitvoeringsplan gladheidbestrijding.

  • Vertrek eerder van huis als u bij verwachte gladheid/sneeuwval de weg op moet;
  • Loop, fiets en/of rij voorzichtig; houd rekening met andere mensen;
  • Heeft het gesneeuwd? Maak dan, indien mogelijk het pad naar uw woning schoon. Veeg of schuif de sneeuw in een aanliggende tuin of op een walletje langs het voetpad dan heeft niemand er hinder van. Veeg of schuif eerst de sneeuw weg voordat u zout strooit;
  • Strooizout is verkrijgbaar in bijvoorbeeld doe-het-zelf-zaken. U kunt voor eigen gebruik ook een emmertje strooizout ophalen bij de milieustraat, Blekkerserf 4. Neem hiervoor zelf een emmer mee.

Volg de gladheidsbestrijding via Twitter en Facebook

De gemeente Nijkerk informeert inwoners via twitter, @gemeenteNijkerk en Facebook @samennijkerk over de gladheidsbestrijding. Via Social Media stuurt de gemeente de berichten uit met #gladheidgemNijkerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen