Proef opruimen hondenpoep

Foto:

In maart 2018 startte een proef waarbij de gemeente het opruimen van hondenpoep verplicht stelt.

Bezitters van honden die hun hond uitlaten in de bomenbuurt in Hoevelaken en in het losloopterrein bij de sportvelden in Nijkerkerveen moeten de uitwerpselen opruimen. Om hondenbezitters te ondersteunen bij deze opruimplicht plaatst de gemeente speciale hondenpoepbakken (DepoDogs). De DepoDog is een voorziening die speciaal is ontwikkeld om het hondenbezitters gemakkelijk te maken de uitwerpselen van hun hond op te ruimen.

DepoDog

Bij wijze van proef zal de gemeente Nijkerk de komende periode 4 DepoDogs plaatsen, verspreid over de bomenbuurt in Hoevelaken en het parkeerterrein nabij de sportvelden in Nijkerkerveen. Als de proef aanslaat worden er waarschijnlijk meer bakken geplaatst. De DepoDogs zullen regelmatig gecontroleerd worden op zakjes en minimaal 1x per week worden geleegd. Volle zakjes kunnen zowel in de DepoDog, als thuis in de grijze container worden weg gegooid.

De locaties

In Hoevelaken plaatst de gemeente de DepoDogs op 3 locaties in de bomenbuurt. In Nijkerkerveen plaatst de gemeente 1 DepoDog, bij het losloopveldje naast de sportvelden. In de kaartjes staan binnen de rode lijnen de locaties aangeduid.

Waarom deze proef?

Hondenpoep is ergernis nummer 1 bij de inwoners van de gemeente Nijkerk. We willen dit graag veranderen. Hondenbezitters en mensen zonder hond moeten op een prettige manier gebruik kunnen maken van de openbare ruimte in onze mooie gemeente. Omdat het verwarrend is voor hondenbezitters waar zij wel of niet hondenpoep op moeten ruimen, en na gesprekken met inwoners is deze proef gestart.

Hondenbeleid

Er zijn regels opgesteld voor het hondenbeleid en speciale losloopgebieden aangewezen. Deze afspraken staan op de website van de gemeente. Er zijn enkele gebieden waar honden niet zijn toegestaan. Honden mogen bijvoorbeeld niet op speelplekken en trapvelden -komen. Deze gebieden zijn aangegeven met een rood verbodsbord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen