Job doet mee dankzij het Kindpakket

Foto:

Job (8) is een fanatiek voetballer én een vinger-lenige pianist.

Op maandag en woensdag traint hij in zijn dorp. Op zaterdag speelt hij uit of thuis een wedstrijd. Op donderdag heeft hij pianoles bij zijn leraar thuis. Maar de contributie en de lesgelden zijn voor zijn ouders niet meer op te brengen. Zijn vader is vier jaar geleden arbeidsongeschikt geraakt, en zijn moeder is vorig jaar werkloos geraakt. Job kan daardoor niet meer meedoen.

Voor gezinnen zoals die van Job is er het Kindpakket: maatregelen van de gemeente en organisaties die er voor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook kinderen van ouders die dat zich niet kunnen veroorloven vanwege hun lage inkomen.

Geluk dat gemeente Nijkerk kindpakket heeft

Moeder Job: ‘Job is een heel levenslustig en actief kind. Toen hij drie was dribbelde hij al achter een bal, dus we hebben hem meteen toen het kon aangemeld bij de voetbalclub. Daarnaast zat hij vaak met oma achter de piano, en leerde hij de eerste noten. We vonden al snel een goede leraar. We konden het gemakkelijk betalen toen we allebei een baan hadden. Natuurlijk was het samen best een bedrag, maar we hadden het er graag voor over: Job heeft er zo’n plezier van. En toen gebeurde het: eerst werd Maarten, mijn man, arbeidsongeschikt omdat hij aan MS lijdt. Ik had nog steeds een baan voor 32 uur. Moeilijk te combineren met de zorg thuis, toch leed mijn werk er niet onder. Daar complimenteerde mijn leidinggevende mij zelfs mee. Maar in de crisis raakte ik mijn baan kwijt: mijn bedrijf zette zijn activiteiten in het buitenland voort. We konden de contributie en lesgelden niet meer betalen. Wat een geluk dat gemeente Nijkerk het Kindpakket heeft! Ik vond het best moeilijk om er gebruik van te maken, want vroeger konden we het gewoon zelf betalen. Maar de medewerker van de gemeente wist me te overtuigen. Hij zei: alle kinderen moeten mee kunnen doen, ook Job. Misschien dat u het volgend jaar of dat jaar daarop wel zelf kunt betalen, maar nu kan dat niet omdat uw simpelweg te weinig inkomsten hebt. Zolang kan Job niet aan de kant staan. De medewerker heeft ons geholpen de aanvragen in te dienen. We kunnen zo Job toch door laten voetballen en pianospelen. En dat geeft ons veel rust. Die rust gaf me meteen de ruimte in mijn hoofd om weer actief in te zetten op een baan: en dat is gelukt!’

Pakket voor kinderen van ouders met een laag inkomen

In de gemeente Nijkerk iseen pakket voor kinderen van ouders met een laag inkomen beschikbaar voor de kosten van sport, cultuur en onderwijs. Voor ieder kind tot 18 jaar is het bedrag € 300,00 per kalenderjaar. In de volgende drie situaties is er soms extra geld mogelijk:
• bij de geboorte van een eigen kind;
• voor een zwemdiploma voor een eigen kind;
• voor een ID-kaart voor een (bijna) 14-jarig kind, dat nog geen geldig identiteitsbewijs heeft.

Andere organisaties

Zijn die bijdragen nog niet genoeg, dan kunt u soms bij andere organisaties nog een aanvullende bijdrage krijgen: Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp. De gemeente heeft meer informatie op haar website, of bel met het Loket MO van de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 033.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen