Help een kind in Nijkerk

Foto:

In Nijkerk zijn er ongeveer 60 kinderen die gelukkig voor langere of kortere tijd een plek gevonden hebben bij een pleeggezin.

Maar, er zijn nog veel meer pleegouders nodig! Dat hoeft lang niet altijd voor lange tijd te zijn. Soms gaat het even om een dag, een weekend of tijdens een vakantie.

Pleegzorg is ontzettend belangrijk omdat kinderen dan in een gezinsomgeving kunnen worden opgevangen en zo dicht mogelijk bij huis blijven. Voor kinderen is dat heel fijn omdat school dan gewoon door kan gaan en ze met hun eigen vriendjes en vriendinnetjes kunnen blijven spelen. En de afstand tot het eigen thuis is kleiner.

Iets voor u?

Wilt u meehelpen door pleegouder te worden? Neem dan contact op met pleegzorg Nederland via [email protected] Bij het gebiedsteam kunt u voor vragen terecht bij Astrid van Dijkhuizen via [email protected] of u kunt bellen met 14 033 (gemeente Nijkerk). Pleegzorg voor Nijkerkse kinderen wordt uitgevoerd door de organisaties De Rading, Lindenhout, Youke, William Schrikker Pleegzorg en Timon. Ook bij hen kunt u terecht met vragen.

In Nijkerk is ook een netwerk actief van pleegouders, waarin pleegouders ervaringen en kennis met elkaar kunnen delen en initiatieven kunnen nemen. U kunt hen gerust benaderen voor meer informatie. [email protected]

Reacties

article
117568
In Nijkerk zijn er ongeveer 60 kinderen die gelukkig voor langere of kortere tijd een
https://nijkerk.nieuws.nl/gemeenteberichten/117568/help-kind-nijkerk/
2018-10-30T00:00:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/16141657/2018-10-15-doornsteeg-2.jpg
Gemeente, gemeenteberichten, Nieuws