Huis in Hoevelaken genomineerd als duurzaamste huis

Foto:

In de gemeente Nijkerk stellen verschillende huiseigenaren hun duurzame huis open op 3 en/of 10 november tijdens de duurzame huizenroute.

Belangstellenden kunnen deze huizen dan bekijken en vragen stellen over de duurzaamheidsmaatregelen die de eigenaren hebben getroffen. De landelijke organisatie van de duurzame huizenroute heeft ook een wedstrijd uitgeschreven: het duurzaamste huis van Nederland. Wij berichtten daarover op 25 augustus.

Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning konden zich tot 1 oktober aanmelden. Een jury beoordeelt de aangemelde huizen in vier categorieën: Woningen vóór 1945; Rij- en geschakelde woningen vanaf 1945 tot 2000; vrijstaande woningen vanaf 1945 tot 2000 en Woningen vanaf 2000.

In de tweedecategorie is het huis van de familie Te Marvelde in Hoevelaken genomineerd.

De uitslag van de verkiezing vindt plaats op 23 november

Het huis is een twee-onder-één-kap-woning uit 1972. De familie heeft met een grondige verbouwing een warmtepomp aangelegd en is volledig van het gas af. Het huis is grotendeels geïsoleerd (schelpen in de kruipruimte, inwendige dakisolatie, muurisolatie en dubbelglas). Op alle verdiepingen ligt vloerverwarming.

Via de Stichting Zon op Nijkerk hebben zij 22 zonnepanelen liggen op Smink2, het dak van het Bedrijf Smink in Amersfoort. De familie is een groot voorbeeld als het gaat om duurzaamheid. Graag laten zij hun huis zien op 10 november tussen 10 en 16 uur. Aanmelden is nodig, via de website www.duurzamehuizenroute.nl/nijkerk. Daar is ook te zien welke andere woningen er in de gemeente Nijkerk en in de omgeving open zijn voor bezichtiging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen