Genomineerd huis uit Hoevelaken net niet ‘Duurzaamste Huis van Nederland’

Foto:

Op vrijdagavond 23 november heeft een deskundige jury van de Nationale Duurzame Huizenroute in vier categorieën een woning gekozen tot ‘Duurzaamste Huis van Nederland’.

Eén van de genomineerden was het huis van de familie Te Marvelde uit Hoevelaken. Het huis is niet in de prijzen gevallen, maar hun nominatie was al heel bijzonder. De winnaars kwamen uit De Bilt, Harfsen, Heeze en Stiens.

Coen te Marvelde:”We zijn best trots dat we in de categorie ‘geschakelde woningen van 1945 tot 2000 ‘ genomineerd waren voor het duurzaamste huis van Nederland. We hebben heel veel aan onze woning gedaan. Toen we hier in januari 2018 kwamen wonen, hebben we met een grondige verbouwing een aardwarmtepomp aangelegd. We zijn volledig van het gas af. Het huis is geïsoleerd met schelpen in de kruipruimte, inwendige dakisolatie, muurisolatie en dubbel (HR++) glas. Op alle verdiepingen ligt vloerverwarming in verband met de lage-temperatuurverwarming van de warmtepomp. En via Zon op Nijkerk hebben we 22 zonnepanelen liggen op Smink2, het dak van het Bedrijf Smink in Amersfoort.“

Duurzame huizenroute

Tijdens de duurzame huizenroute stelde de familie Te Marvelde hun woning open voor bezoekers. In totaal kwamen vijftien bezoekers op 10 november een kijkje in het duurzame huis nemen. Coen: ”De mensen konden vragen stellen over welke maatregelen wij hebben getroffen, de kosten en terugverdientijd, de materialen die gebruikt zijn, enzovoort. We hopen dat dit mensen beweegt om hun huis ook te verduurzamen. Dat was ook ons doel om mee te doen aan de duurzame huizenroute. Verduurzamen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor het comfort in je woning en het scheelt uiteindelijk op de langere termijn geld! ”

Wanneer mensen vragen hebben over duurzame maatregelen, kunnen zij terecht bij het Energieloket van de gemeente Nijkerk. Op http://www.wijnijkerk.nl staat ook informatie over energiezuinig wonen.

bron: gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen