Lever het pmd-afval alléén aan in de speciale doorzichtige afvalzakken

Gemeente Nijkerk zamelt plastic verpakkingen, metalen verpakkingen zoals conserven blikjes, drankblikjes en drankkartons (pmd-afval) huis-aan-huis in.

U kunt dit aanbieden in de speciale pmd-container. Dit is de grijze container met de oranje deksel. Of u stopt dit in de speciale plastic pmd-zakken. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

Aanbieden

Lever het pmd-afval dus aan in de speciale doorzichtige afvalzakken. Andere zakken worden door de inzamelaar niet meegenomen. Om de drie weken vindt de inzameling van het pmd-afval plaats. De eerstvolgende inzameling van het pmd-afval is in week 6 (vanaf 4 februari 2019). De inzameldag bij u in de straat kunt u checken via www.mijnafvalwijzer.nl. Belangrijk is dat u de diverse materialen niet in elkaar stopt. Stop bijvoorbeeld het lege boterkuipje niet in het lege conservenblik of de lege plastic verpakking van de kaas niet in het lege boterkuipje. Heeft u al wel plastic verzameld in een andere plastic zak? U kunt dit overpakken in de speciale pmd-zakken en dit afval in week 6 aanbieden.

Zitten er andere afvalstoffen bij het pmd-afval dan mag de inzamelaar de zak of zakken niet meenemen. Pmd-afval in combinatie met andere afvalstoffen wordt afgekeurd. De gemeente moet het dan als restafval afvoeren.

Wat is géén pmd-afval?

Plastic speelgoed en tuinstoelen (hard plastic) zijn geen pmd-afval. Voor afdruiprekken, wasmanden en kunststof bloempotten geldt hetzelfde, dit is géén pmd-afval. U kunt dit aanbieden in de grijze restafval container of als het daar niet in past wegbrengen naar de Milieustraat aan de Blekkerserf 4 in Nijkerk. Wist u dat chipszakken vanwege de folie aan de binnenkant geen pmd-afval zijn? Ook tempex hoort niet bij het pmd-afval. Zakken met deze inhoud laat de inzamelaar ook staan.

Waar zijn de pmd-zakken verkrijgbaar?

De zakken voor het pmd-afval zijn verkrijgbaar op onderstaande adressen. Deze zakken zijn van gerecycled plastic en de gemeente stelt deze gratis beschikbaar. Deze zakken zijn verkrijgbaar in Nijkerk bij de volgende supermarkten:

• Albert Heijn, Frieswijkstraat 72;
  • Boni Wheemplein 31-39 én Zandoogje 2;
  • Jumbo Molenplein 14;
  • Tabaks Entertainment Shop, Hoefslag 63.
  • In Nijkerkerveen zijn de pmd-zakken verkrijgbaar bij De Spar, Van Noortstraat 29a.
  • In Hoevelaken zijn de pmd-zakken verkrijgbaar bij Jumbo, Westerdorpsstraat 23-25, bij de Albert Heijn, Kantemarseweg 10.
  • Ook in Voorthuizen zijn de pmd-zakken verkrijgbaar bij de Jumbo, Hoofdstraat 155c.

Aanvragen van een pmd-container?

Elk huishouden in een laagbouwwoning krijgt de mogelijkheid om een grote container (240 liter) aan te vragen. Wanneer u nog geen PMD-container (grijs met oranje deksel) heeft aangevraagd, kunt u dat alsnog doen via onze website. De gemeente levert de container per partij uit in de loop van 2019.

article
122009