Lever het pmd-afval alléén aan in de speciale doorzichtige afvalzakken

Foto:

Gemeente Nijkerk zamelt plastic verpakkingen, metalen verpakkingen zoals conserven blikjes, drankblikjes en drankkartons (pmd-afval) huis-aan-huis in.

U kunt dit aanbieden in de speciale pmd-container. Dit is de grijze container met de oranje deksel. Of u stopt dit in de speciale plastic pmd-zakken. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

Aanbieden

Lever het pmd-afval dus aan in de speciale doorzichtige afvalzakken. Andere zakken worden door de inzamelaar niet meegenomen. Om de drie weken vindt de inzameling van het pmd-afval plaats. De eerstvolgende inzameling van het pmd-afval is in week 6 (vanaf 4 februari 2019). De inzameldag bij u in de straat kunt u checken via www.mijnafvalwijzer.nl. Belangrijk is dat u de diverse materialen niet in elkaar stopt. Stop bijvoorbeeld het lege boterkuipje niet in het lege conservenblik of de lege plastic verpakking van de kaas niet in het lege boterkuipje. Heeft u al wel plastic verzameld in een andere plastic zak? U kunt dit overpakken in de speciale pmd-zakken en dit afval in week 6 aanbieden.

Zitten er andere afvalstoffen bij het pmd-afval dan mag de inzamelaar de zak of zakken niet meenemen. Pmd-afval in combinatie met andere afvalstoffen wordt afgekeurd. De gemeente moet het dan als restafval afvoeren.

Wat is géén pmd-afval?

Plastic speelgoed en tuinstoelen (hard plastic) zijn geen pmd-afval. Voor afdruiprekken, wasmanden en kunststof bloempotten geldt hetzelfde, dit is géén pmd-afval. U kunt dit aanbieden in de grijze restafval container of als het daar niet in past wegbrengen naar de Milieustraat aan de Blekkerserf 4 in Nijkerk. Wist u dat chipszakken vanwege de folie aan de binnenkant geen pmd-afval zijn? Ook tempex hoort niet bij het pmd-afval. Zakken met deze inhoud laat de inzamelaar ook staan.

Waar zijn de pmd-zakken verkrijgbaar?

De zakken voor het pmd-afval zijn verkrijgbaar op onderstaande adressen. Deze zakken zijn van gerecycled plastic en de gemeente stelt deze gratis beschikbaar. Deze zakken zijn verkrijgbaar in Nijkerk bij de volgende supermarkten:

  • Albert Heijn, Frieswijkstraat 72;
  • Boni Wheemplein 31-39 én Zandoogje 2;
  • Jumbo Molenplein 14;
  • Tabaks Entertainment Shop, Hoefslag 63.
  • In Nijkerkerveen zijn de pmd-zakken verkrijgbaar bij De Spar, Van Noortstraat 29a.
  • In Hoevelaken zijn de pmd-zakken verkrijgbaar bij Jumbo, Westerdorpsstraat 23-25, bij de Albert Heijn, Kantemarseweg 10.
  • Ook in Voorthuizen zijn de pmd-zakken verkrijgbaar bij de Jumbo, Hoofdstraat 155c.

Aanvragen van een pmd-container?

Elk huishouden in een laagbouwwoning krijgt de mogelijkheid om een grote container (240 liter) aan te vragen. Wanneer u nog geen PMD-container (grijs met oranje deksel) heeft aangevraagd, kunt u dat alsnog doen via onze website. De gemeente levert de container per partij uit in de loop van 2019.

Reacties

article
122009
Gemeente Nijkerk zamelt plastic verpakkingen, metalen verpakkingen zoals conserven blikjes, drankblikjes en drankkartons (pmd-afval) huis-aan-huis
https://nijkerk.nieuws.nl/gemeenteberichten/122009/lever-het-pmd-afval-alleen-aan-in-de-speciale-doorzichtige-afvalzakken/
2019-01-25T16:33:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/01/25164514/2019-01-25-pmd-container.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gemeente, gemeenteberichten, Nieuws