Info verkiezingen 15 maart 2017

Foto: _J.M.Luijt

Volgende week kunt u gaan stemmen. Hier informatie over hetstemmen

Stemmen op papier

Ook bij deze verkiezing worden weer papieren stembiljetten gebruikt. U maakt uw keuze door het vakje voor de naam van een bepaalde kandidaat rood te maken. Dat doet u met het rode potlood dat in het stemhokje ligt. Het gebruik van een andere kleur is niet toegestaan en maakt uw stem ongeldig. Vergist u zich bij het uitbrengen van uw stem dan kunt u éénmalig bij de voorzitter van het stembureau een nieuw stembiljet vragen.

Stempas noodzakelijk

U heeft inmiddels per post een stempas ontvangen. Hiermee kunt u bij elk willekeurig stembureau in de gemeente Nijkerk gaan stemmen. Dat hoeft dus niet het stembureau te zijn dat op uw stempas is vermeld. Zonder stempas kunt u niet aan de verkiezing deelnemen. Neem de stempas dus mee als u gaat stemmen, samen met een legitimatiebewijs.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Bent u uw stempas kwijt geraakt of heeft u deze niet ontvangen, dan kunt u tot dinsdag 14 maart 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het team Verkiezingen op het stadhuis. Vergeet u dan niet uw geldige legitimatiebewijs mee te nemen.

Legitimatieplicht met geldig legitimatiebewijs

Meldt u zich bij het stembureau om te gaan stemmen, dan moet u zich ook kunnen legitimeren. Dat kunt u doen door het tonen van uw geldige Nederlands paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Wanneer u zich niet kunt of wilt legitimeren, dan kunt u ook niet aan de stemming deelnemen.

Een overzicht van de kandidaten vindt u hier en dat van de stembureaus hier

 

Reacties