Veranderingen in de regeling ‘Meedoen’

Foto: Arjen Gerritsma

Inwoners van de gemeente Nijkerk met een laag inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente ontvangen voor kosten die verband houden met sport, cultuur en vorming.

De regeling ‘meedoen’ wijzigt per 1 oktober 2017. De belangrijkste wijzigingen zijn hieronder te lezen.

Hogere inkomensgrens

De maximale inkomensgrens gaat voor een meerpersoonshuishouden naar 130% (is nu 120%) van het bruto wettelijk minimumloon. Voor alleenstaanden naar 110% (is nu 100%) van het bruto wettelijk minimumloon.

Geen bonnetjes meer

U hoeft vanaf 1 oktober 2017 geen bonnetjes meer in te leveren (te declareren). Als u op 1 januari 2018 een bijstandsuitkering heeft, krijgt u het geld voor 2018 automatisch in februari op uw rekening gestort. Wij vertrouwen erop dat u het geld besteedt waarvoor het bedoeld is: voor sport, cultuur en scholing.

Wat is nieuw?

Extra bijdragen

Ontvangt u Meedoen? Dan kunt u per 1 oktober 2017 in drie situaties in aanmerking komen voor een extra bijdrage: bij de geboorte van een kind, voor een bijdrage aan een zwemdiploma voor een kind of voor een gratis ID-kaart voor uw kind. In de digitale nieuwsbrief ‘Werk en Inkomen’  van september is de regeling uitgebreid beschreven. Deze nieuwsbrief is vorige week verstuurd aan cliënten en intermediairs van Werk en Inkomen.

Hoe aanvragen?

U kunt de bijdrage

  • digitaal aanvragen met behulp van uw DigiD op de pagina ‘Meedoen’.
  • aanvragen door het aanvraagformulier Meedoen te downloaden, in te vullen en op te sturen naar/inleveren bij het Loket MO.

Het aanvraagformulier vindt u via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen