Collectieve zorgverzekering voor inwoners met minimuminkomen

Foto:

Niet iedereen heeft dezelfde zorgbehoefte

Omdat niet iedereen dezelfde zorgbehoefte heeft, biedt Zilveren Kruis drie pakketten aan voor de aanvullende verzekering. U kiest altijd de zorg die bij u past. Er is een beperkt pakket voor mensen met een lage zorgvraag, een midden pakket en een uitgebreid pakket voor mensen met een hoge zorgvraag. Het uitgebreide pakket vangt kosten op voor extra medische zorg zoals vergoeding voor medicijnen, eigen bijdragen Wmo, tandartskosten en kosten voor fysiotherapie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring

Als u wilt meedoen aan de collectieve zorgverzekering, mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van het bruto wettelijk minimumloon en 110% ervan bij eenpersoonshuishoudens. Er is geen vermogenstoets.

  • Voor meer informatie, vergelijken met uw huidige verzekering en digitale aanmelding kunt u kijken op de website www.gezondverzekerd.nl.
  • Op de website van de gemeente kunt u de vergoedingenwijzer van Zilveren Kruis raadplegen. Ook zijn de premiebedragen voor de verschillende pakketten aangegeven. Kijk op www.nijkerk.eu bij onderdeel werk en inkomen/inkomensondersteuning/collectieve zorgverzekering voor de minima.
  • Heeft u inhoudelijke vragen over deze zorgverzekering, dan kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis; telefoonnummer 071-7510033 of raadpleeg de website www.zilverenkruis.nl.
  • Lukt het u niet om zelf de aanmelding digitaal te doen of wilt u wat vragen, dan kunt u (digitaal) een afspraak maken bij het Loket MO op het stadhuis.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen