Vijf longpunten in St Jansdal in 2018

Het was best wel vol in de zaal
Het was best wel vol in de zaal
Foto: Longpunt

HARDERWIJK – De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert in 2018 weer vijf longpunten in Ziekenhuis St Jansdal.

Een Longpunt is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun partners, zorgverleners en belangstellenden. Tijdens de longpunten kunnen zij ervaringen uitwisselen en krijgen zij tips van diverse zorgverleners.

Voor zorgverleners is het longpunt een plaats waar zij patiënten en hun omgeving informeel ontmoeten en informeren. Alle longpatiënten uit de regio tussen Oldebroek – Putten – Nijkerk, maar ook uit Zeewolde zijn welkom

Eerste longpunt op 17 januari

Het eerste Longpunt is van 14.30 tot 16.30 uur in de Dageraitzaal van het St Jansdal (route 1.03). De zaal is open vanaf 14.00 uur.

De werkgroep komt met het spel “Kopje Koffie” van Longfonds Gelderland. De deelnemers leren gezellig en spelenderwijs facetten over hun longziekten en plaatselijke wetenswaardigheden. De bijeenkomst is gratis, zo ook de heerlijke koffie/thee met iets lekkers. Veel longpatiënten krijgen het benauwd van geuren. Het verzoek is daarom om tijdens het longpunt geen parfum of andere geuren te gebruiken. Opgave vooraf is noodzakelijk via www.stjansdal.nl/voorlichting of [email protected]

Meer informatie via e-mail naar [email protected]
of telefonisch via: 06-13 83 30 26.

De overige longpunten in 2018 zijn op:
– 21 februari met ‘De WMO … ook voor longpatiënten’
– 21 maart met ‘Deel 1 van de Tweeluik samen met de Hart & Vaatgroep’ over de relatie tussen hart- en longklachten.
– 18 april ‘Deel 2 van de Tweeluik in samenwerking met de Hart Vaatgroep’ over de psycho-sociale aspecten bij chronische long- en hartproblemen.
– 21 november met ‘Inhaleren van medicatie’ met tips en trucs, medicijnen (graag meenemen) en het oefenen met de pufjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen