ZilverenKruis ontvangt eerste GezondVeluwe-keurmerk 2017

Foto: Gezond Veluwe

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis ontvangt als eerste het GezondVeluwe-keurmerk voor 2017.

GezondVeluwe heeft met hen wederom goede afspraken gemaakt, die bijdragen aan behoud van goede zorg voor de inwoners van Noordwest-Veluwe en Zeewolde. Het gaat onder meer om de zorgverkeringen FBTO, ProLife, Avéro en Zilveren Kruis.

De afspraken die GezondVeluwe heeft gemaakt met de zorgverzekeraar dragen bij aan het verbeteren van ouderenzorg, geboortezorg, herstel na een ingrijpende ziekte of operatie, regionale toegang tot eerstelijnsdiagnostiek (zoals bloedonderzoek), oncologisch zorg, toegang tot dure geneesmiddelen, wijkverpleging en de behandeling van hart- en vaatziekten. GezondVeluwe heeft zich in de gesprekken met zorgverzekeraars extra hard gemaakt voor de inkoop van zogenaamde eerstelijnsbedden. Alle zorgaanbieders in de regio hebben hier dagelijks mee te maken hebben. Met name voor ouderen is het belangrijk, dat zij voor zorg naar een verblijf in een zorginstelling in de regio terecht kunnen en hierdoor dichtbij hun mantelzorgers en sociale netwerk kunnen blijven wonen.

Steun het GezondVeluwe-keurmerk

GezondVeluwe hoopt dat inwoners van de regio de komende tijd bewust kiezen voor hun zorgverzekering en daarbij ook kijken naar het regionale belang om goede en duurzame zorg in onze regio te behouden. Het GezondVeluwe-keurmerk kan hierbij helpen. Daarnaast zijn concrete voordelen voor inwoners, zoals de mogelijkheid voor het volgen van reanimatie- en AED-trainingen en een laag tarief voor onderzoeken zoals bloedprikken, zodat de aanspraak op het eigen risico beperkt is. Via de website gezondveluwe.nl kunnen de inwoners volgen welke zorgverzekeraars de komende maand nog meer een keurmerk ontvangen.

Onder het GezondVeluwe-Keurmerk 2017 van Zilveren Kruis vallen de volgende zorgverzekeringen: Avéro Achmea, ProLife, OZF, Interpolis, FBTO, De Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis. Met uitzondering van de Zorgplan Selectief polis en de Basis Budgetpolis van Zilveren Kruis.

Over GezondVeluwe

GezondVeluwe werkt samen met inwoners aan gezondheidsvraagstukken die relevant zijn voor de regio. Met als doel dat de 150.000 inwoners de voordelen ervaren van goede, betaalbare zorg en ondersteuning dichtbij. De initiatiefnemers zijn het ziekenhuis St Jansdal, de Huisartsencoöperatie Medicamus en de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Na een succesvolle start in 2016 werken onder de vlag van GezondVeluwe inmiddels meerdere zorg- en welzijnsaanbieders, gemeenten, patiënt- en cliëntenorganisaties en zorgverzekeraars duurzaam samen.

'

Reacties

article
77197
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis ontvangt als eerste het GezondVeluwe-keurmerk voor 2017. GezondVeluwe heeft met hen wederom
https://nijkerk.nieuws.nl/gezondheidspagina/77197/zilverenkruis-ontvangt-eerste-gezondveluwe-keurmerk-2017/
2016-12-02T12:37:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2016/11/24200212/2016-11-24-gezondveluwe.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Gezondheid