St Jansdal zoekt lid patiëntenraad uit Nijkerk

Monique Moen (r), lid Patiëntenraad, bij privacyscherm
Monique Moen (r), lid Patiëntenraad, bij privacyscherm
Foto: st jansdal

HARDERWIJK – De patiëntenraad (PAR) van ziekenhuis St Jansdal bestaat uit leden die geen directe binding, maar wel affiniteit met het ziekenhuis of de gezondheidszorg in het algemeen hebben.

Alle leden wonen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis en voelen zich daardoor betrokken bij de kwaliteit van zorg in het St Jansdal. Per 1 mei 2017 stopt het lid uit Nijkerk met het lidmaatschap, omdat de zittingstermijn erop zit. Dat betekent dat er een plaats is in de PAR voor iemand die in Nijkerk woont.

De PAR komt maandelijks bijeen om onderwerpen te bespreken die voor de patiënten van belang zijn. Eén keer per twee maanden heeft de PAR overleg met de Raad van Bestuur. Vanuit de gemeenschappelijke belangen van de patiënt geeft de PAR adviezen aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Diverse onderwerpen zoals kwaliteit van zorg, hygiëne, gastvrijheid, veiligheid, voorlichting en bezoektijden komen aan bod. De PAR toetst het ziekenhuisbeleid en stuurt waar nodig in een richting die aan gerechtvaardigde wensen en behoeften van patiënten tegemoetkomt.

De PAR zorgt ervoor goed op de hoogte te blijven van de vele ontwikkelingen die er in de gezondheidszorg gaande zijn en is een spreekbuis voor alle patiënten die gebruik maken van St Jansdal. Het werk van de patiëntenraad is dus van belang voor iedere huidige en toekomstige patiënt.

Leden van de PAR kunnen invloed uit oefenen op de kwaliteit van de gezondheidszorg in onze regio. De patiëntenraad bestaat uit enthousiaste en betrokken leden. De huidige PAR leden geven aan dat het lidmaatschap een leerzame ervaring is en bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Woont u in Nijkerk en heeft u interesse? Ga dan voor meer informatie naar onze website www.stjansdal.nl/vacaturePARNijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen