Nog steeds frustraties over Welzorg

Foto: rechtenvrij

Een grote verbeterslag was beloofd door Welzorg. Daarom koos de gemeente ervoor om bij de aanbieder te blijven, in tegenstelling tot zeven andere gemeenten.

Die verbeterslag blijft uit.

Ingeborg de Jong uit Nijkerkerveen, die de bal deed rollen omtrent de grote onregelmatigheden bij Welzorg, en Jaela Nagel moeten opnieuw vele weken langer wachten op hun rolstoel. Er was beloofd dat deze voorziening deze week zou worden geleverd. De VVD gaat aanvullende vragen stellen. Dat zegt Kees van den Heuvel.

De Jong wacht al 14 maanden op haar aangepaste rolstoel, die ze van Welzorg moet krijgen. ‘Ik heb het idee dat ik voorgelogen word’, zegt ze. De rolstoel zou deze week dan eindelijk binnenkomen, maar ze kreeg woensdag te horen dat het toch weer nog drie weken gaat duren voor hij er is. En ze is niet de enige die deze week slecht nieuws kreeg voorgeschoteld.

Ook Jaela Nagel, voorheen werkzaam voor restaurant De Postkamer kreeg woensdag slecht nieuws te horen. Haar moeder Alie wacht al sinds 19 oktober op een nieuwe rolstoel voor haar gehandicapte dochter Jaela. Nadat Welzorg eerder de order per ongeluk annuleerde zou de rolstoel deze week geleverd worden. Alie Nagel: ‘We hebben de hele morgen zitten wachten waarna ik om 12 uur met Welzorg heb gebeld waar de rolstoel bleef. Na een half uur in de wacht te hebben gestaan werd mij doodleuk medegedeeld dat de rolstoel niet geleverd kon worden. Ik ben nu echt radeloos en gefrustreerd. Wat moet ik doen zodat Jaela haar rolstoel krijgt?

Klachten toegegeven

Directiesecretaris Michael van Nieuwkasteele van aanbieder van hulpmiddelen Welzorg geeft toe dat het niet goed gaat. ‘In het algemeen gaat er te veel mis.’ Volgens Van Nieuwkasteele komt dat doordat Welzorg bezig is met het laatste stukje van een complexe reorganisatie. ‘Eind volgende maand denk ik dat we het voldoende doen. Maar iedereen die zich nu meldt, proberen we zo snel mogelijk te helpen. We vinden het ontzettend vervelend voor onze klanten. We weten hoe belangrijk de hulpmiddelen voor hen zijn’, benadrukt Van Nieuwkasteele. Door alle problemen bij de zorgorganisatie stopten verschillende Gelderse gemeentes de samenwerking met Welzorg.

Reacties