Vanaf vandaag: ik pas

Foto:

Vandaag start de landelijke campagne waarin mensen worden opgeroepen 30 dagen gen alcohol te drinken. Wie durft de uitdaging aan?

IkPas roept mensen, die als voornemen hebben om wat minder (vaak) te drinken, op om in maart mee te doen aan IkPas 30 dagen geen alcohol. Meer dan de helft van de deelnemers uit 2016 zegt minder te zijn gaan drinken door de actie en vond de uitdaging eigenlijk best makkelijk. Op www.ikpas.nl kunnen mensen hun goede voornemen kenbaar maken door zich in te tekenen.

Acht goede redenen om mee te doen

Reden 1: Bewustwording van alcoholgebruik
Door tijdelijk geen alcohol te drinken, merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. 76% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik en kiezen bewuster óf, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte.

Reden 2: Minder alcohol drinken
Door mee te doen aan IkPas drink je ook na de actie structureel minder. Zes weken na IkPas dronk nog steeds ruim 58% van de deelnemers minder alcohol, na zes maanden dronk men gemiddeld 32% minder dan vóór de actie. Ook fijn voor je portemonnee trouwens.

Reden 3: Beter slapen
Door tijdelijk geen alcohol te drinken, slaap je beter. 48% van de deelnemers kan dat beamen. En ook deelnemers die in het verleden slaapdagboeken invulden, hadden die ervaring.

Reden 4: Fitter voelen
Door geen alcohol te drinken, voel je je fitter. Dit wordt door 52% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij loopjes.

Reden 5: Beter ‘nee’ kunnen zeggen
Geen alcohol drinken, is ook voor je omgeving wennen, je zult standvastig moeten zijn in een rondje weigeren. 49% kan na de actie beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Daarvoor hoeven ze niet persé de Bob te zijn.

Reden 6: Goed voorbeeld voor jongeren
Met even geen alcohol drinken, kun je een voorbeeld stellen aan jongeren. 49% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. Ook jongeren merken dit op, bleek uit onderzoek van Windesheim.

Reden 7: Doorbreken van gewoontegedrag
Meedoen met IkPas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 52% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan. En als ’t met alcohol kan, kan het ook met chocolade .

Reden 8: Afvallen
25% van de deelnemers is na de actie gewicht kwijtgeraakt. Voor menige deelnemer een belangrijke reden om ook na IkPas minde alcohol te drinken.

Reacties