Bakkerij Toebast zet zich in voor BISS Bakeries

Foto:

Fabienne Toebast (Dochter van Bakker Toebast) vertrekt 7 maart naar Oeganda om daar onder andere de BISS Bakeries te bezoeken en een verkoopworkshop te geven.

Ze heeft het afgelopen half jaar stage gelopen bij BBROOD Amsterdam, partner van het BISS Project. Gedurende haar stage heeft Fabienne veel geleerd over BISS en manier van werken in Oeganda.

 

Om BBROOD voor deze kans voor dochter Fabienne Toebast te bedanken, heeft Bakkerij Toebast de hele maand een BISS Broodje in de verkoop om geld op te halen voor BISS.Het BISS Broodje is een heerlijk meergranen brood, dat te koop is voor €1,50. €1,- van de opbrengst gaat volledig naar het BISS project in Oeganda. Zaterdag 11 maart, als Fabienne op bezoek is bij het BISS project wordt de eerste tussenstand bekend gemaakt. De actie loopt nog tot en met zaterdag 1 april.

BISS

BISS, Bake It Smart & Simple, geeft de kansarmen in Oeganda de mogelijkheid om zich te laten opleiden tot bakker én ondernemer. Door middel van een lening op basis van microkrediet, krijgen de BISS ondernemers de benodigdheden om een eigen bakkerijtje te beginnen zonder het gebruik van elektriciteit en stromend water. Ze kunnen dan producten verkopen en uiteindelijk winst te maken. Met deze behaalde winst kunnen de BISS ondernemers voorzien in het eigen levensonderhoud en wordt de lening terug betaald.

Naast het leren van het bakkersvak, krijgen de BISS ondernemers ook les op het gebied van kostprijs berekenen, slim inkopen en andere ondernemer gerelateerde zaken.

Reacties