De Alliantie dementievriendelijker

Foto:

Dinsdag 14 maart hebben medewerkers van de woningcorporatie de Alliantie werkzaam in Hoevelaken voorlichting gekregen over dementie.

Nu meer mensen met dementie langer thuis blijven wonen worden medewerkers van woningcorporaties ook meer geconfronteerd met huurders die de ziekte dementie hebben of die zorgen voor iemand met dementie. Hoe herken ik signalen en wat kan ik doen? Dat waren de centrale vragen tijdens de voorlichtingsochtend. De voorlichting werd gegeven door de casemanagers dementie Elly Wouda en Ellie Zwaferink Zj werken dagelijks met mensen met dementie in Hoevelaken. Het delen van hun ervaringen en kennis is een meerwaarde voor andere organisaties. Daarnaast is Elly Wouda voorlichter bij de regio NoordWest -Veluwe van Alzheimer Nederland. Zij heeft voor haar werk als voorlichter een training gevolgd.

Dementievriendelijk Hoevelaken is een gezamenlijk project van mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, de huisartsenpraktijken en organisaties in zorg en welzijn die gedurende een jaar inzet doen om de signalen van een mogelijke dementie in een eerdere fase te herkennen, de kennis over dementie te vergroten en de wensen van mensen met dementie en hun mantelzorgers in kaart te brengen en het aanbod te laten aansluiten.

Wilt u de medewerkers van uw organisatie ook scholing geven over het herkennen van de signalen en het beter omgaan met mensen met dementie? Of hebt u vragen of wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider van Dementievriendelijk Hoevelaken Hermien Stouwdam op telefoonnummer 033-2474830 of via de mail [email protected]

Reacties