Norbert Klein haalt uit naar de NOS

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

De voorman van de Vrijzinnige Partij had – naar eigen zeggen afspraken gemaakt met de NOS als “reserve debater”

Tunahan Kuzu (van Denk) zou in debat gaan met Jan Roos en Marianne Thieme (PvdD). Hij zegde af. Norbert Klein ging ervan uit, dat hij de open gevallen plaats zou innemen. Klein in zijn nieuwsbrief: “Ondanks intensief contact tussen de NOS en de Vrijzinnige Partij, en herhaaldelijk aandringen van Norbert Klein, blijkt nu echter dat de NOS doodleuk weigert om zich aan de afspraken te houden en simpelweg geen vervanger van Kuzu ‘zoekt’. Terwijl die vervanger al lang bekend is bij de NOS, en klaar staat om in te vallen. Het is een slap argument om Roos en Thieme zielig te vinden als ze overvallen zouden worden door een nieuwe tegenstander. Het lijkt alsof dat een diskwalificatie van de debatvaardigheid is van Thieme en Roos.” Klein zegt zich geschoffeerd te voelen door het onfatsoen van de NOS. “Rechtvaardigheid is bij een publieke taakomroep zonder achterban en zonder legitimatie klaarblijkelijk ver te zoeken. En de kiezer heeft het nakijken.”

De NOS schreef Klein op 14 maart een mail. Zij leggen de spelregels anders uit dan Norbert Klein: “Naar onze mening zouden we onze spelregels op het laatste moment veranderen, als we een andere deelnemer tot het debat zouden toelaten. De debatpartners hebben zich daarop niet kunnen voorbereiden en zouden ons met recht het verwijt kunnen maken dat we ze overvallen met een andere tegenstander. De enige oplossing is om het debatdeel waarvoor Kuzu het thema had aangedragen te laten vervallen en de debattijd voor de twee overgebleven deelnemers in te korten.” Dat is ook gebeurd.

Norbert Klein over de verkiezingsuitslag: “De uitslag is voor de Vrijzinnige Partij teleurstellend. De Vrijzinnige Partij heeft veel te weinig stemmen gekregen om ook maar in de buurt van de kiesdeler te komen. Iedereen die wel op de Vrijzinnige Partij gestemd heeft, dank ik voor het vertrouwen.”

Reacties