Joop Bokhorst beste palingroker van Hoevelaken

Foto:

Zaterdagmiddag 26 augustus jl organiseerden Cor en Ans Horst, uitbaters van Grand Café De Haen, voor de zesde achtereenvolgende keer de Palingrookwedstrijd Hoevelaken.

Afgetekend werd Joop Bokhorst winnaar met 113 punten, tweede werd Stephan Meester met 108,5 punten en derde werd de winnaar van vorig jaar Henk van de Boom met 103 punten. Volgens juryvoorzitter Gaby de Gruil, chef-kok van het Bergpaviljoen, was het verschil tussen de top 3 en de rest groot. Het Spakenburgers Visserskoor zorgde voor een sfeervolle muzikale omlijsting, waarbij het volle terras spontaan meezong.

,,Super op kleur, beste smaak, mooi goud/groen, érg lekkere paling, prima van gaarheid en makkelijk van de graat’’ beoordeelde de jury de winnende paling van Bokhorst, waarmee hij het schilderij van Evelien Koolos Team Paint won. De jury bestond verder uit Anita Zwanenburg en Tom Keller. Wat was het geheim van het winnende recept? ,,Ik heb geen geheim, kijk zelf maar in de rookton’’, zei Joop Bokhorst. Tussen de palingen hingen vier rookworsten, of dat echt het geheim was valt te betwijfelen want in het juryrapport stond niet zoiets als ,,met een snufje rookworstensmaak’’. Verdere deelnemers waren Cor Jansen, Richard van de Kletersteeg, Cor Horst en Jan Ruijzendaal.

OP de foto van links naar rechts: Winnaar Joop Bokhorst, Stephan Meester (2e), Henk van de Boom (3e), de jury,Ans en Cor Horst van Grand Café De Haen.

bijdrage van Theo Zuurman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen