Honderjarige Rie Lensen rijdt nog altijd auto

Foto:

Maandagochtend 2 oktober heeft burgemeester Renkema een bezoek gebracht aan Rie Lensen-de Graaff uit Hoevelaken die haar honderdste verjaardag vierde.

Namens het gemeentebestuur ontving zij uit handen van de burgemeester een bos bloemen. Dat was niet de enige officiële felicitatie, want het Koninklijk Huis zond een brief namens Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin met de felicitaties voor deze bijzondere verjaardag en zonden de beste wensen. En er waren meerdere boeketten voor de kwieke mevrouw, waaronder en bos van de Eshof.


Rie en haar man Lense Lensen, die in 2005 is overleden, kregen drie kinderen: Leo, Hannie en Rob en intussen zijn er zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen op de wereld gezet, waarvan de jongste Elise drie weken oud is. Mevrouw Lensen woont sinds 1969 in Hoevelaken en was onderwijzeres op de Frans Trompschool (nu ’t Blokhuus). Naast veel bloemen en kaarten werd Rie afgelopen zondag in De Eshof kerk toegezongen en dominee Ellie Boot bracht nog een klassieke plant. Maandagmiddag was er nog een receptie en een High Tea voor familie, vrienden en genodigden. Haar geheim? ,,Gewoon actief blijven’’.

Mevrouw Lensen woont zelfstandig en bestuurt nog altijd haar eigen autootje waarmee ze boodschappen gaat doen.

bijdrage van Kees van den Heuvel en Theo Zuurman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen