De woningmarkt definitief in de lift

Foto: Domicilie

Dat de woningmarkt langzaam weer in de lift zit hebben we al eerder voorzichtig geroepen. Deze trend heeft echter over heel 2014 doorgezet. Dit heeft niet alleen een stijging van het aantal verkochte woningen opgeleverd, maar ook een stijging van de gemiddelde prijs.

Stijging
Het aantal verkochte woningen is in 2014, ten opzichte van 2013, met maar liefst een derde gestegen. Deze stijging geldt voor alle soorten woningen. Niet alleen in het verkochte aantal woningen zit een behoorlijke stijging, ook de gemiddelde verkoopprijs is gestegen. Op jaarbasis levert een verkochte woning in 2014 3,5 procent meer op dan een verkochte woning in 2013.

Te koop
Dit nieuws heeft uiteraard ook gevolgen voor het aantal dagen dat het bord ‘Te Koop’ in uw voortuin staat. In 2014 stond het bord maar liefst een maand korter in de tuin dan in het jaar daarvoor. Het aantal woningen dat te koop staat is eveneens gedaald. Ten opzichte van 2013 staan er in 2014 8,2 procent minder woningen te koop.

Definitief
Waar wij eerder nog wat voorzichtig waren in het brengen van positieve berichten over de woningmarkt, durven we nu wel te stellen dat de dalende woningprijzen nu definitief achter ons liggen. En dat is goed nieuws voor iedereen die zijn huis in de verkoop heeft of wil hebben. Ook in 2015 wordt verwacht dat deze trend doorgezet gaat worden.

Maatregelen
Dit herstel heeft voor een groot gedeelte te maken met de ingestelde maatregelen van het kabinet. Met versoepelde hypotheekregels voor bijvoorbeeld ZZP-ers, maar ook de lage rente en de duidelijke regels omtrent de verlaging hypotheekrenteaftrek worden gezien als redenen voor het herstel van de woningmarkt.

Ook uw woning verkopen? Nu bij ons met verkoopgarantie!
domicilie verkoopgagarnte

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen