Verbouwen tegen laag btw-tarief tot 1 juli 2015

Foto: flickr.com

Verbouwen tegen laag btw-tarief tot 1 juli 2015
Al sinds 1 maart 2013 geldt een tijdelijke btw-verlaging op het arbeidsloon voor het verbouwen en herstellen van woningen. Deze tijdelijke verlaging van 21 naar 6 procent eindigt echter per 1 juli 2015.

Verlengen

De tijdelijke btw-verlaging is destijds bedacht om de bouwsector een impuls te geven en de woning- en bouwmarkt te ondersteunen. Augustus vorig jaar werd besloten het verlaagde btw-tarief nog een half jaar langer door te laten gaan dan het oorspronkelijke besluit stond. Tot 1 juli 2015 krijgen huizenbezitters de tijd hun woning te renoveren of verbouwen tegen een tarief van 6 procent btw op het arbeidsloon.

Afgerond

Wanneer u verbouwplannen heeft is het zinvol hier tijdig aan te beginnen. Verbouwen of renoveren kan weken, zo niet maanden, aan voorbereidingstijd kosten. Om nog in aanmerking te komen voor het verlaagde tarief dienen de werkzaamheden voor 1 juli daadwerkelijk afgerond te zijn. Voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond, geldt het btw-tarief van 21 procent. Het tarief van 21% geldt ook als vóór 1 juli 2015 vooruitbetalingen zijn gedaan voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond. Overigens blijft het verlaagde btw-tarief wel gelden voor schilder- en stukadoorswerkzaamheden aan woningen die ouder dan twee jaar zijn en voor het aanbrengen van isolatiemateriaal.

Mocht u nog verbouwplannen hebben, dan raadt Domicilie makelaars aan deze niet langer uit te stellen wanneer u nog gebruik wilt maken van dit voordelige tarief.

RTL nieuws maakte er dit bericht over

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen