De geheimen van een succesvolle bezichtiging

Foto: Arjen Gerritsma

Het is altijd weer spannend. Bezichtigingen. Uw huis staat al even te koop en bij iedere bezichtiging hoopt u weer dat dít hem gaat worden. Hoe zorgt u dan voor een succesvolle bezichtiging? Domicilie makelaars geeft tips!

Online
De allereerste klap die u kunt slaan is online. Dat is immers de plek waar het eerst gezocht wordt naar nieuwe woningen. Zorg daarom dat uw woning er goed op staat. Goede foto’s zijn cruciaal. De juiste belichting, oog voor detail en kleine trucjes kunnen ervoor zorgen dat uw woning er online net even wat meer uitspringt dan die van de andere aanbieders. Domicilie makelaars voorziet u graag van advies. Zo werken wij met een gespecialiseerde fotograaf om uw woning in optima forma te kunnen presenteren. Foto’s, maar ook filmpjes, zijn van groot belang, maar kunnen niet zonder een aantrekkelijke beschrijving van de woning.

De buitenkant
En dan hebt u ze via internet geïnteresseerd gekregen voor uw woning. Dan is de volgende fase de buitenkant. Een net gazon, gewassen ramen en een onkruidvrije oprit ogen toch net even wat lekkerder dan een verwaarloosde voortuin. Zorg dat de voordeur goed in de verf zit, het huisnummer recht hangt en de spinnenraggen aan de kozijnen zijn verwijderd.

De binnenkant
Fase 2 is zonder kleerscheuren verlopen, de kijker treedt binnen. En het eerste wat ze doen is ruiken. Dat is nu eenmaal een instinct. Hoe cliché het ook klinkt, een appeltaart en koffie ruikt gewoon echt lekkerder dan zweetsokken uit de sporttas. Verras de potentiële koper ook met een opgeruimde en verzorgde woning. Een opgeruimd huis, staat voor een opgeruimde geest en dat geldt ook zeker voor de kijkers. We maken in ons brein liever ruimte voor mooie herinneringen aan de woning.
Ruimte
Als laatste zijn we allemaal gek op voldoende (op)bergruimte. Naast opbergruimte staat voldoende leefruimte ook altijd hoog op de wensenlijst. Creëer daarom ruimte in ieder vertrek. Schuif eens met wat meubels om te laten zien hoeveel ruimte het vertrek biedt en hoeveel bergruimte er daardoor ontstaat. Een schot in de roos.

banner-domicilie
Heeft u ook verkoopplannen en wilt u graag dat wij de bezichtigingen voor u verzorgen? Neem dan gerust even contact met ons op 033 – 20 00 181 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen