Huis kopen? Wees ook financieel goed voorbereid

Foto: Domicilie

Eindelijk heeft u het droomhuis gevonden en de verkoper gaat akkoord met uw bod. Vol enthousiasme gaat u aan de slag met alles wat er geregeld moet worden.

Met als eerste de financiering. Vooraf heeft u al een snelle berekening gemaakt van wat u op basis van uw inkomen kunt lenen. Dan zal het toch verder wel in orde komen?

Het komt helaas regelmatig voor dat kopers in hun enthousiasme overhaast te werk gaan. Op basis van een eerste korte berekening lijkt zo’n financiering prima haalbaar. Maar dan blijkt dat op de huidige woning toch een restschuld zit of de spaarpot van de huidige spaarhypotheek toch minder vol is dan gedacht. Is de aankoop van dat droomhuis wel zo realistisch? Blijft die nieuwe hypotheek ook in de toekomst betaalbaar? Bijvoorbeeld als de kinderen gaan studeren of als de pensioendatum nadert.

Een goede voorbereiding voorkomt veel teleurstelling, zowel bij koper als bij verkoper. Laat u als koper goed voorlichten en adviseren over de mogelijkheden door een financieel adviseur. Met een goed doorgerekend advies gaat u beter voorbereid op pad naar een nieuw huis. Ook voor een verkoper is het prettig te weten dat u als potentiële koper al serieus bent begonnen met de voorbereidingen voor de financiering. Dit kan zelfs in uw voordeel werken ten opzichte van andere potentiële gegadigden. En dan komt dat droomhuis toch dichterbij.

Meer weten?
banner-domicilie
Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Reacties