Huis van de Week: Van Oldenbarneveldstraat 32

Foto: Domicilie

Wonen in een rustig woonhofje, omringd door openbaar groen en vlakbij het gezellige centrum van Nijkerk: de woningen in deze straat zijn geliefd.

Ruim van formaat en daardoor perfect voor een jong gezin. De woning heeft vier slaapkamers, de realisatie van een vijfde slaapkamer is goed mogelijk. De woonkamer heeft een massief houten vloer en een open haard, een absolute sfeerbepaler.

De wijk: het is al even genoemd. Alleen bestemmingsverkeer in de straat, dus kinderen kunnen voor de deur naar hartenlust spelen of op het nabij gelegen speelveld. Daarnaast is er veel openbaar groen, wat bijdraagt aan een fijn woongevoel. De locatie ten opzichte van winkels, supermarkten en uitvalswegen (N301/A28) is uitstekend en binnen vijf minuten is een basisschool gelegen.

Indeling

Begane grond
De ruime, T-vormige hal heeft een toiletruimte, trapopgang naar de verdieping en een vergrote bergkast. De wanden en het plafond zijn in een lichte kleurstelling afgewerkt en de mooie massief houten vloer is doorgelegd in de woonkamer.
De wens van veel woningzoekenden wordt in de woonkamer werkelijkheid. Doordat de keuken is geplaatst in de aanbouw, is de woonkamer royaal van formaat. Een gezellige zithoek met open haard aan de straatzijde en een ruim eetgedeelte aan de tuinzijde staan garant voor veel woongenot. Daarnaast is er een extra hoek: uitermate geschikt als werkplek aan huis of als speelhoek voor de kinderen.
In de aanbouw van de woning is de keuken gesitueerd. Kenmerkend is het vele daglicht dat de keuken binnenvalt door de grote ramen. De L-vormige opstelling heeft veel kastruimte, een kunststof aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur: een koel-/vriescombinatie, een gaskookplaat, afzuigkap, oven (2016) en een vaatwasser (2015).

Eerste verdieping
Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers bereikbaar. Deze slaapkamers zijn allen opvallend ruim, één van de voordelen van het feit dat deze woning breder is dan vergelijkbare woningen in Nijkerk. Een prima ouderslaapkamer en twee grote (kinder)kamers.
De geheel betegelde badkamer heeft een hoekbad, een separate douche met speelse glazen bouwstenen, een toilet en een wastafel met spiegelkast.

Tweede verdieping
Een vaste trap leidt naar een volwaardige zolderverdieping, welke door de royale nokhoogte goed te gebruiken is als extra woonruimte. Op de overloop is een groot dakraam met veel lichtinval, voldoende bergruimte in de schuinte van de kap en zijn de aansluitingen voor de wasmachine en de –droger.
Aan de achterzijde is een vierde slaapkamer met dakkapel. Qua oppervlakte een prima kamer en met veel lichtinval! Tenslotte is er een royale bergruimte, waar in de schuinte van de kap extra ruimte is gecreëerd voor spullen die incidenteel nodig zijn. Meerdere woningen in de straat hebben een dakkapel aan de voorzijde geplaatst, waarmee de bergruimte eenvoudig verbouwd kan worden tot een vijfde slaapkamer. Hiermee is de woning uitermate geschikt voor een groter (samengesteld) gezin!

Exterieur
De woning heeft een diepe voortuin voorzien van bestrating, een klein gazon en enige beplanting. De achtertuin is geheel bestraat in een frisse kleurstelling en heeft een overdekt terras grenzend aan de woonkamer: een fijne, beschutte plek om te zitten.
Achterin de tuin staat een stenen berging, voorzien van elektra. Naast de berging is een overkapping, welke toegang biedt tot de steeg. Deze overkapping is de ideale plek voor een schommel, getuige de haken die aan de balk zijn gemonteerd.

Bijzonderheden

  • De woning is voorzien van isolatie (m.u.v. aanbouw) en isolatieglas
  • Verwarming en warm water via CV ketel (2007), in de keuken is een close-in-boiler geplaatst voor direct warm water
  • Onderhoudsvriendelijke tuin
  • Goed onderhouden en afgewerkte woning
  •  Geheel gemetselde voor- en achtergevel, in tegenstelling tot diverse woningen in de wijk
  • De woning is breder dan gemiddeld, waardoor de woonkamer en de slaapkamers aanmerkelijk ruimer zijn
  • Strategische, rustige woonlocatie vlakbij het centrum van Nijkerk

2016-01-25 domicilie team

Reacties