Geslaagde clubkampioenschappen DOTO

Foto:

Afgelopen zaterdag vonden in sportzaal De Baggelaar de jaarlijkse clubwedstrijden van gymvereniging DOTO plaats. Alle peuters, kleuters, gymnasten en turnsters zetten hun beste beentje voor. 

De eerste wedstrijdronde begon al om 9 uur ’s morgens en hieraan deden alle meisjes mee die onder leiding van Monique van Wincoop een uur in de week turnen. Alle meisjes lieten hun oefeningen zien op de vier toestellen sprong, brug, evenwichtsbalk en lange mat. 
In niveau 4 werd het goud gewonnen door Hanneke Bakker, het zilver ging naar Marloes Daniels en de bronzen plak werd in ontvangst genomen door Brenda Rozendaal.
Er waren twee groepen die turnen in niveau 3; de gouden medailles gingen naar Michelle de Bock en Renske van der Vliet. Jill van der Hulst won goud in haar groep in niveau 2.
In niveau 11 en 12 ging het goud naar Jeanique van Essen en de tweede prijs werd gewonnen door Jantine Rakhorst. 
De meisjes van de selectiegroep waren verdeeld over twee verschillende niveaus. Deze turnsters zijn al gestart met de allernieuwste oefenstof die is uitgebracht door de turnbond. 
Bij de categorie pupil 1 D2 werd Olivia Sliwinski tweede en het goud werd gewonnen door Noor van de Pol. Bij de pupillen 2 D2 ging het zilver naar Melissa Hijwegen en werd Annika van Donselaar kampioen. 
De meisjes die hun oefenstof turnen volgens de “D1” oefenstof turnden hun wedstrijd per toestel. Bij de sprong werd Daphne Blom kampioen, bij de brug en evenwichtsbalk ging het goud naar Amber Goijaerts en op de vloer werd Chantal Melissen als beste verkozen. 
Alle peuters en kleuters lieten ook hun kunsten zien op de diverse toestellen en kregen van het publiek een daverend applaus na het zien van deze allerkleinste gymnasten. Een gedeelte van de wat oudere selectieturnsters lieten een demonstratie zien op de nieuw aangeschafte opblaasbare tumblingbaan en sprongen overslagen en salto’s over de Pegasus. Ook de streetdance kwam aan bod en zij verzorgden een spetterende demonstratie in flitsende outfits.  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen