Cadeautje voor je ogen

Vrijdagavond is onder grote belangstelling in de showroom van de firma Isabella de 7e Kunstroute Hoevelaken geopend door wethouder Marly Klein, die sprak over ”een cadeautje voor je ogen”. 

Voorzitter André Spruitenberg had het zelfs over ”een artistiek feestje voor culturele fijnproevers”. De zevende editie trok een record aantal van 54 deelnemers, de muzikale omlijsting werd tijdens de opening verzorgd door gitarist Cor Bruinsma en zijn trio ”Net effe anders”. Tot slot won Yanniek van Dijk de wedstrijd ”Teken een lievelingsmaaltijd”, Tess en Iris Lagemaat werden 2e en 3e en Ennio Fokker 4e. Van de twintig beste tekeningen werd een bord gebakken die allemaal tentoongesteld zijn. De Kunstroute Hoevelaken is op zaterdag 27 en zondag 28 september te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur. Routeboekjes liggen bij diverse Hoevelakense winkels en bij de deelnemers. 
2014-09-26-kunstr1-009
Voorzitter André Spruitenberg sprak verder over ”Hoevelaken hangt dit weekend de creatieve vlag uit, een artistiek feestje waarin jullie allemaal eregast zijn. Er is een bredere keuze dan ooit: van zandsculpturen tot poëzie, van sieraden tot barokmuziek en van schilderijen tot glas in lood. De Kunstroute Hoevelaken, daar moet je geweest zijn!” zei de voorzitter tot slot.
Marly Klein, de nieuwe (Hoevelakense) wethouder van o.a. Kunst en Cultuur kwam niet alleen als wethouder ”maar ook als fan van de jaarlijkse Kunstroute. Het is mooi om te zien dat de organisatie durft te experimenteren en te vernieuwen. Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van een participatie samenleving, het biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te genieten van Kunst en Cultuur en ontmoeting. Als gemeente leveren we daar graag een bescheiden bijdrage aan. Eigenlijk is ieder adres dat je bezoekt weer een cadeautje voor je ogen. Het blijft spannend, want overal mag je het weer opnieuw uitpakken”, besloot Marly Klein.
bijdrage van Theo Zuurman
'
gallery
252
Vrijdagavond is onder grote belangstelling in de showroom van de firma Isabella de 7e Kunstroute
https://nijkerk.nieuws.nl/knipsels/252/cadeautje-voor-je-ogen/
2014-09-27T11:50:08+02:00
https://nijkerk.nieuws.nl/media/sites/237/2014/09/j0u49aeobkfd783l0qr7ee1ss-2014-09-26-kunstr1-003.jpg
Knipsels