Longpunt – programma 2015

Foto: Longfonds

De werkgroep Noordwest-Veluwe van de patiëntenvereniging Longfonds (voorheen Astma Fonds) gaat met Longpunt het vierde jaar in. Het gemiddeld aantal bezoekers steeg vorig jaar naar 31 gasten. 

Nieuw was ook de opening van een Longpunt in Nijkerk op de rand van het gebied, de Noordwest-Veluwe. Tot deze Longpunt-regio behoort ook Zeewolde waar longpatiënten terugvallen op het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.
Bijeenkomsten
De werkgroep heeft met Behandelcentrum Salem, op adviezen van de klankbordgroep (uit ziekenhuis St Jansdal, Icare, Medicamus en De Nije Veste/Corlaer) alsook ZorgDat en Mantelzorg, weer een enerverend programma samengesteld. Voor zowel de longpatiënten als voor hun partner, mantelzorger of hun naaste omgeving. Lid zijn van het Longfonds is geen ‘must’, alle patiënten zijn er welkom. Het doel is de zelfredzaamheid van hen te verhogen, waarin de afgelopen drie jaar een duidelijke vooruitgang zit. 
Deze bijeenkomsten met de zorgverleners zijn doorgaans op de 3e woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur, niet in de vakantiemaanden. De deelname is gratis, zo het parkeren van de auto waarvoor men normaliter moet betalen. Graag bij het Longpunt geen parfum of andere geur gebruiken; veel longpatiënten krijgen het hiervan benauwd. 
2014-12-02-longpunt-2
Het programma
Ermelo: Behandelcentrum Salem, Julianalaan 27
– 21 januari Hoe kan ik thuis trainen?
– 15 april Ergotherapie
– 16 september Ik heb vragen over …? (voeding, bewegen, revalideren enz.).
Harderwijk: ziekenhuis St Jansdal, Wethouder Jansenlaan 90
– 18 februari Zuurstof
– 20 mei Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
– 18 november Ontwikkelingen bij medicatie.
Nijkerk: gezondheidscentrum ‘Corlaer’, Henri Nouwenstraat 18
– 18 maart Bewegen met COPD.
Nijkerk: gezondheidscentrum ‘De Nije Veste’, Oranjelaan 104
– 28 oktober Nut van goede voeding.
Het kernteam hoopt met hun sprekers weer veel personen te mogen ontvangen in deze toch ook zeer gezellige ambiance. Informatief: e-mailcontact [email protected] of bel 06-13833026. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen