Meedenkers gezocht

Het bestuur van de Vereniging Dorpshuis Hoevelaken komt graag in contact met mensen die actief willen meedenken over de toekomst van het Dorpshuis in Hoevelaken. 

Voor sommige Hoevelakers is Dorpshuis De Stuw de plek waar verenigingsactiviteiten plaatsvinden, maar velen kennen het alleen van Grand Café De Haen, het Fitness Centrum, de jeugdsociëteit of het gemeenteloket, allen gevestigd in het dorpshuis. Minder bekend is dat het dorpshuis wordt geëxploiteerd door de Vereniging Dorpshuis Hoevelaken, een vereniging met verenigingen als lid (toneel, bridge enz.). 
Deze vereniging heeft als doel om betaalbare zaalruimte ter beschikking te stellen aan haar leden, ten behoeve van gemeenschapsactiviteiten. Omdat deze verhuur de exploitatiekosten bij lange na niet dekt, is commerciële verhuur absoluut noodzakelijk voor een sluitende exploitatie.
Maar daarmee is het bestuur van de vereniging eigenlijk steeds meer een exploitant van commercieel vastgoed geworden. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Deze ontwikkeling wordt versterkt, doordat de zalen vooral overdag vaak niet in gebruik zijn. Dat moet anders, maar hoe?
Wij, het bestuur van de Vereniging Dorpshuis Hoevelaken, vinden het daarom tijd voor een heroriëntatie op de functie van het Dorpshuis. Terug naar de oorspronkelijke doelstelling; weer een “Huis van en voor het Dorp”, een centrale plek voor maatschappelijke en culturele activiteiten in en voor het dorp. Of deze dan op niet-commerciële of op commerciële basis worden aangeboden, is eigenlijk niet van belang, zolang ze maar binnen die doelstelling passen of die ondersteunen. 
Een “Huis van het Dorp” kan natuurlijk niet bestaan zonder inbreng van de bewoners van het dorp zelf. Daarom willen we op 27 januari 2015 vanaf 20:00 uur, uiteraard in het Dorpshuis, graag met geïnteresseerde “meedenkers” in gesprek om met een open blik over de toekomst van het Dorpshuis, of liever het “Huis van het Dorp” te brainstormen en daar samen invulling aan te geven. Aanmeldingen hiervoor ontvangen we graag via [email protected], liefst vóór 17 januari 2015. Ideeën en reacties zijn natuurlijk ook per mail welkom.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen