Kerken zoeken contact met gebiedsteams

Foto: Gemeente

Onlangs werd in Hoevelaken een bijeenkomst gehouden door het Overleg Orgaan Kerken (OOK). Het belangrijkste doel van deze avond was individuele diaconieën beter bekend te maken met wat er in de gemeente Nijkerk gebeurt op het gebied van zorg en welzijn.

De avond werd mede gehouden op initiatief van de fracties van ChristenUnie-SGP en het CDA en vormde een vervolg op een eerdere bijeenkomst dit jaar. Enkele organisaties waren speciaal hiervoor uitgenodigd evenals de sociale gebiedsteams.

Eerst werd een update gegeven van de ontwikkelingen die er dit jaar in Nijkerk zijn geweest op het ge-bied van de Wmo. Daarna waren er presentaties van de sociale gebiedsteams, Hulpdienst Hoevelaken en Sigma. Naast kennismaking met elkaar was het doel vooral meer zicht te krijgen op de vraag hoe de kerken met hun vele vrijwilligers kunnen aansluiten bij wat er al georganiseerd is en gebruik kunnen maken van de kennis die daar aanwezig is. Daartoe werd ook een forumdiscussie gehouden. Daarin kwamen onder meer aan de orde de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers en de wijze waar-op regie gevoerd wordt rond zorgcliënten.

Gedurende de avond kon op een kaart van de gemeente Nijkerk ingevuld worden welke initiatieven er vanuit de diverse kerken opgezet zijn voor een bredere doelgroep dan alleen hun eigen leden. Deze informatie zal de komende tijd verder gecompleteerd gaan worden en vervolgens ook gedeeld worden met de sociale gebiedsteams. Op welke wijze deze avond een vervolg krijgt zal binnen het OOK bekeken worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen