Probleemloze 58e Veluwe Wandeltocht (video)

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Vooraf waren er wat telefoontjes bij de organisatie binnengekomen. Weercode geel, gaat het dan wel door? Natuurlijk en terecht, want het werd weer een groots wandelfeest.

Meer dan 3450 tekenden voor de 40, 20, 10 of 5 kilometer op de laatste zaterdag van mei. De organisatie had het prima voor elkaar, al moesten muziekkorpsen af en toe pas op de plaats maken, omdat ze anders te dicht op elkaar liepen. En dat er  “zwartlopers” zijn, is een flauw probleem,dat jaarlijks terugkeert maar niet te controleren valt. En dat voor het uitsparen van 4 euro.

De organisatoren op Facebook: “Naast onze dank voor de deelnemers gaat onze waardering uit naar alle vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de toeschouwers die er samen met ons een geweldige dag van hebben gemaakt.”

Veel aandacht gaat uit naar de 10 en 5 kilometer, omdat daar veruit de meeste inschrijvingen te noteren zijn. De langere routes zijn voor de echte liefhebbers meer dan de moeite waard.

40 km
Zo wordt de route beschreven: De 40 km wandelaars verlaten na zo’n 20 km het poldergebied en lopen via Nijkerkerveen en het gebied ’t Woud weer terug naar het centrum van Nijkerk. Want we willen u de bosgebieden, weilanden, beekjes en heide toch niet ontnemen.
Als u later de route op de kaart bekijkt, dan zult u zien dat deze tocht helemaal om Nijkerk heen loopt.
Let op: de route is ruim 40 km, dus kom op tijd!

20 km
Zo wordt de route beschreven: De 20 km wandelaars lopen een kleiner rondje om Nijkerk, maar genoeg om uitgebreid te kunnen genieten van de polder. Na de grote rust gaat het parkoers via het gebied rondom Olden Aller en de mooie landweggetjes in landgoed Hell weer naar het centrum.
Gerarda van den Biezen liep de 20 kilometer. Haar reactie op facebook:”Wij Hanneke en ik hebben genoten van de 20 kilometer!! Top gedaan! Complimenten aan de organisatie! 👍👍👍👍 tot volgend jaar!

Volgend jaar is het wandelfeest op 20 mei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen