Filmen in Praktijk

Foto: Jan Hofman

Op vrijdag 10 juni zijn 14 jongeren van Accent Praktijkonderwijs geslaagd voor het multimediaproject “Filmen in Praktijk”.

2016-06-10_Accent2

Onder leiding van twee mediaexperts uit het bedrijfsleven, Ed Keijzer ( directeur-eigenaar van Mutimediapro) en Ely Hackman (eigenaar Umagbestkijken), kregen de leerlingen les in alles wat met het maken van video te maken heeft.
2016-06-10_Accent1
De jongeren maakten kennis met het proces van het maken van een video. Vanzelfsprekend werd alles ook in de praktijk geoefend. De geslaagden zijn zich nu meer bewust van het belang van goede beelden en goed geluid. Ook zijn zij in staat zorgvuldig om te gaan met kostbare apparatuur. Als eindopdracht maakten de jongeren kort filmpjes, waarin zij lieten zien hoe zij omgingen met licht, geluid en de opzet van de totale compositie. Er werd onder andere gefilmd in museum Oud-Nijkerk.
2016-06-10_Accent6
Locatieleider Jan Hofman: “Sinds 2008 heeft Accent Nijkerk een eigen studio. Ik vind dit een mooie toevoeging van de school. In de afgelopen jaren hebben we op verschillende manieren vorm gegeven aan dit project. Jongeren werden begeleid door vakmensen uit de regionale en landelijke multimediawereld. Ik ben trots op deze samenwerking en op de jongeren die hier enthousiast aan deelnamen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen