Geen vuurwerk maar medailles bij RollatorRun

Foto:

Terwijl Ajax na 26 jaar ongeslagen te zijn geweest in duels tegen PEC Zwolle de KNVB-Beker laat lopen, lopen 23 krasse bejaarden de 1e RollatorRun in Nijkerk en eisen als tegenprestatie hun medaille en het certificaat ´bewijs van deelname´ op. Iedere deelnemer is een winnaar! Het enthousiasme spatte er bij de deelnemers en de toeschouwers vanaf.

Vuur
Met het vuur in de sloffen en gierende banden in hun eigen tempo liepen ze rondje na rondje. De aarzeling die ze hadden bij het aanmelden was vergeten. De gezellige sfeer van de middag bepaalde hun motivatie. Bemoedigende woorden zorgden voor het vuurwerk in hun hart. Sommigen vergaten voor even hun eenzaamheid veroorzaakt door sociaal isolement.
 
Beperking
Door alle bezuinigingen die er zijn en er nog gaan komen zijn mensen met beperkingen vaak slachtoffer van de situatie. Er zijn mogelijkheden door middel van hulpmiddelen om bijvoorbeeld te blijven bewegen. Als bewegen niet meer zo gemakkelijk gaat kan een rollator een goed hulpmiddel zijn om toch vrij te kunnen bewegen. Bewegen maakt dat je naar buiten kunt. Buitenlucht en bewegen zijn beide goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ook kom je door naar buiten te gaan onder de mensen, wat de kans op sociaal isolement verkleint.
 
Schaamte
Wat een grote rol speelt is het schaamtegevoel omdat je gebruik maakt van een hulpmiddel. Wat we vergeten is dat zo’n hulpmiddel gemaakt is om je leven zo gelukkig mogelijk te maken. Veel mensen leven met beperkingen, zowel zichtbaar of onzichtbaar. Laten we uitgaan van mogelijkheden en niet van beperkingen. Met de RollatorRun hebben we mogelijkheden laten ervaren en veel blije en trotse gezichten gezien.
2014-16
 
Vervolg
Dat de RollatorRun een vervolg krijgt is zeker! Lokaal en landelijk zijn we gezien en hebben we veel aandacht gekregen. Wat me zegt dat iedereen weet dat het nodig om activiteiten als deze te organiseren. En niet alleen een RollatorRun. Ik wens iedereen heel veel plezier met het organiseren van activiteiten voor je medemens! 
Marja is het gezicht van Gezondheidscentrum De Nije Veste waar ze zich inzet voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen. Ook wil zij vrouwen terug laten keren in de samenleving en/of financieel onafhankelijk laten worden via VIA (VrouwenInActie). Daarnaast is ze vrijwillig budgetcoach.
LAAKBAAR
Vier columnisten midden in het werkgebied van nijkerk.nieuws.nl ontmoeten Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Elke week een nieuwe column waarin je kunt lezen wat Janneke van Heugten, Marcelle Warringa, Marja Willems en Monique van Rooyen-Staal bezig houdt. 
Elke maandag een nieuwe column online.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen