Maatschappelijk Vastgoed onder de (quick)scan

Foto:

Na de – volgens sommige politici tenenkrommende- behandeling in de raad van de nota Maatschappelijk Vastgoed laat wethouder Marly Klein de situatie nader onderzoeken. De resultaten liggen in december op tafel.

Het gaat om gebouwen van de gemeente waar de scoutingverenigingen Kiliaen van Renselaer, en Roncalli (die overigens in 2015 samen gaan) en Buurtvereniging De Goede Hoop, Huize de Brink (verlaat het pand per 1 januari 2017, de Hobbit / Volksuniversiteit Hoevelaken, Bibliotheek Hoevelaken, De Stuw, bibliotheek Nijkerk / UVV / (Sigma na 2015), Buurthuis De Wulfshoeve,  Peuteropvang de Triangel, Dorpshuis Concordia, Chill Out en peuteropvang Klavertje Vier in gehuisvest zijn.  Concordia valt buiten de scan, omdat het deel uitmaakt van het project “Centrumvoorzieningen Nijkerkerveen”)
In het onderzoek wordt gekeken naar de achtergrond van de club, die het pand huurt, een analyse van de organisatie en naar de huisvestingsbehoefte. Op basis daarvan komen de onderzoekers met een voorstel, wie waar in de toekomst moet gaan zitten. De onderzoekers kome niet van buiten, de groep bestaat uit ambtenaren.
De bedoeling is, dat deze maatschappelijke organisaties een normale huur gaan betalen. Nu huren ze vaak nog goedkoop, een verkapte vorm van subsidie en dat moet in tijden van bezuinigingen gaan veranderen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen