Ingezonden brief: “Zorgen voor (over) de binnenstad!”

Foto: Arjen Gerritsma

Afgelopen tijd heb als vrijwilliger ik mogen meehelpen aan het vormgeven van de plannen rond de binnenstad van Nijkerk.

Om deze visie binnenstad samen verder uit te werken is idealisme, lef en durf nodig. Ook bij onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

Onze conceptplannen werden door het college en de raad goedgekeurd. Democratisch. Ook in onze werkgroep waar ondernemers, bewoners en andere belangengroepen zoals Fietserbond meedenken.

Iets anders vormgeven doet bij anderen soms angst opkomen. Vooral winkeliers laten zich horen. Bang als zij zijn voor een lege binnenstad.
En omzetverlies natuurlijk. Zij zijn in staat samen op te treden blijkt tijdens de afgelopen bijeenkomsten. En daarmee nemen zij ook bewoners in hun kielzog mee. Jammer dat zij niet samen optreden als het gaat om ondernemerschap.

Samen winkels open op afgesproken winkeltijden, samen zorgen voor een aantrekkelijke stad, een aantrekkelijk winkelbestand, niet alleen voor ondernemers, maar ook de bewoners van Nijkerk. En ook samen verdelen van kosten.

Eerst ging de discussie met winkeliers over vrij parkeren, daarna ging het over verdwijnen van parkeerplaatsen.

De waarheid

Naar gezamenlijke oplossingen wordt gezocht.
Het zou tijd kosten. Verandering is niet in een jaar te realiseren. Dat heeft tijd nodig. Wennen aan nieuwe regels in de stad kost ook tijd. Geen parkeerplaatsen verdwijnen als er geen alternatief is, behalve indien veiligheid in het geding is.

Angst zaaien tijdens het verzamelen van handtekeningen en bijeenkomsten is makkelijker dan zoeken naar een gezamenlijke oplossing want dat is blijkbaar moeilijker. Luisteren is ook moeilijker.

De waarheid was anders en wordt geweld aangedaan door het zaaien van tweedracht in onze binnenstad.
Ik heb het zelf gezien en mogen meemaken. Ondernemerschap van vrijwilligers wordt gestraft door angstige ondernemers die vergeten zijn wat de waarheid is. Zij zijn de ondernemers, waar is hun lef en durf gebleven om te ondernemen en een nieuwe weg in te slaan?

Dat vrijwilligers de nieuwe ondernemers zijn geworden is de omgekeerde wereld. Laat de lef en durf dus ook maar aan hen over. Daarom ben ik voor een verandering die tijd kost en gezamenlijke inspanning en afstemming, maar wel een mooi gezamenlijk eindresultaat geeft, zie de Frieswijkstraat en straks het van Reenenpark.

Mirjam van Midden

De redactie is nier verantwoordelijk voor de inhoud van deze brief

Reacties

article
100336
Afgelopen tijd heb als vrijwilliger ik mogen meehelpen aan het vormgeven van de plannen rond
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/100336/ingezonden-brief-zorgen-binnenstad/
2017-12-07T12:09:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2015/06/2015-06-23-meepraten-over-binnenstad-014.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken, Platform Binnenstad
Nieuws