Ingezonden brief: “Waar is ons Sinterklaasfeest gebleven?

Foto:

Is het u de afgelopen weken ook opgevallen?

Het Sinterklaasfeest ligt weer achter ons, maar het is bijna onzichtbaar gebleven. Want ik weet niet of het u is opgevallen maar er was zo goed als niets aan Sinterklaasversieringen in de etalages en winkels te zien. Geen Zwarte Piet-poppen, geen lichtmijters in de straten, geen Sinterklaasafbeeldingen en al helemaal geen Sinterklaasliedjes in de winkels.

Nu is er sinds een jaar of drie discussie omtrent het politiek correct zijn van Sinterklaas en Zwarte Piet. Opgeroepen door een stelletje roeptoeters die tegen ons kinderfeest zijn.

Ze zijn er tegen omdat het racisme zou zijn. Racisme is een uiting of beleving, het is maar hoe je het noemt, die in de belevingswereld van kinderen tot een jaar of zeven, want daar heb je het over bij het Sinterklaasfeest, helemaal niet voorkomt. En die moeilijkdoeners hebben zich na de blanke vla, de negerzoen, de kerststol – die nu feeststol heet om onze Islamistische medelanders maar niet te beledigen (wat het trouwens niet deed) -, hebben zich nu massaal (nou massaal, het groepje is maar een paar procent groot) op ons nationale kinderfeest gestort. Deze racistische, verwerpelijke uiting van een blanke man met zijn zwarte bedienden mag niet langer de jonge kinderen vreugde geven. Daar zullen zij weleens voor zorgen. Maar hoe was het nu toch precies.

Laten we even de geschiedenis en realiteit erop naslaan.

In Afrika in het jaar 300 en de jaren daarna, gingen bewoners van de landen aan de westkust van Afrika de dorpen in om jonge kinderen te stelen en deze in havens als kindslaaf aan schepen te verkopen.
Als deze schepen bij toeval de Turkse stad Mira aandeden en er kindslaven aan boort waren, dan werd de Turkse bisschop van Mira, onze Sint Nicolaas, een seintje gegeven dat hem er toe zette naar de schepen te gaan en deze kindslaven vrij te kopen. Hij gaf deze kinderen een beschermde status en zorgde ervoor dat ze goed en veilig onderdak kregen. Wel iets anders dan wat deze schreeuwlelijks ons willen doen geloven. Maar, laten wij niet ons slavernijverleden vergeten. Zo’n 1400 jaar later, let wel op, 1400 jaar, gingen de Afrikanen wederom op jacht om mannen, vrouwen en kinderen te stelen om ze vervolgens aan de slavenschepen te verkopen die naar de West voeren met deze mensenlijke lading. Was dat fout? Absoluut!

Mensen vervoeren en verkopen als handelsgoederen kan door niemand worden goedgepraat, ware het niet dat deze huilebalken deze twee gebeurtenissen aan elkaar knopen en zo een eigen waarheid verkondigen die kant nog wal raakt. Sint Nicolaas was een redder van kinderen die door Afrikanen gestolen en aan schepen verkocht werden. De slavenschepen kochten – ook van Afrikanen – mensen die uit het binnenland ontvoerd werden om ze als handelswaar te verkopen aan blanken (oh nee, dat mag je ook niet meer zeggen…) die ze niet eens als menselijk zagen. De schuld voor deze verschrikkelijke handelswijze is dus op zijn minst een gedeelde schuld en niet uitsluitend van de blanken al is er werkelijk niets aan goed te praten. Er is dus gezien de geschiedenis geen enkele reden om het redden van kindslaven niet te vieren. Maar wat is de realiteit? In de drie jaar dat deze discussie, die eigenlijk geen discussie is, gaande is durft geen winkel meer zijn handen te branden aan de eventuele aanwezigheid van een van deze schreeuwers en heeft de Sinterklaasversiering maar achterwege gelaten.

Kijk maar eens hoeveel Kerstversiering er al hangt. Snappen de kleuters waar dit feest voor is? Nee, meestal ook niet! Door maar zo politiek correct mogelijk te zijn beroven we onze kinderen van het mooiste feest van het jaar dat er speciaal voor hen is.
En daarom vraag ik mij af hoe het toch mogelijk is dat vanwege een paar geschiedvervalsende brulboeien heel Nederland het Sinterklaasfeest in het openbaar laat vallen. Waar is onze weerbaarheid gebleven? Waar is de geest van de Nederlandse Geuzen die doen wat ze zelf willen. In Suriname en op de Antillen snappen ze niets van deze onzin. Daar vieren ze het nog zoals het hoort. En ben je als Zwarte Piet iets te licht van huidskleur dan wordt je nog eens extra zwart gemaakt. Dus wie zijn er nu wijzer?
Laten we ons niet gek maken door een stelletje mensen die uit overtuiging overal tegen zijn. De de rest van Nederland moet wel doen wat zij willen. Geschiedsvervalsing of niet.

Laten we dit soort mensen toch negeren. Laat ze lekker roeptoeten, ze weten vaak niet beter. Maar laten we onze eigen kleuters niet het Sinterklaasfeest afnemen. Ik hoop dan ook volgend jaar weer net als altijd volop Sinterklaasversiering en liedjes in de winkels tegen te komen. En de Kerst? Geweldig! Maar pas na 6 december, want zo hoort en hoorde het al eeuwen.

Mirnouk

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze brief

Reacties

article
100338
Is het u de afgelopen weken ook opgevallen? Het Sinterklaasfeest ligt weer achter ons, maar
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/100338/ingezonden-brief-is-sinterklaasfeest-gebleven/
2017-12-07T12:14:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/11/29175620/2017-11-29-ten-have-sinterklaasfeest-29-11.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws