Patiëntenportaal MijnStJansdal: bijna 15.000 gebruikers

Foto:

HARDERWIJK – Met ingang van 9 december heeft het patiëntenportaal MijnStJansdal een nieuw uiterlijk.

Ook zijn er enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo kunnen gebruikers nu onder andere zelf afspraken opslaan in de eigen agenda en afspraken verplaatsen. Ziekenhuis St Jansdal werkt sinds vorig jaar met het digitale patiëntendossier van Epic. Dit systeem biedt de mogelijkheid tot grotere betrokkenheid van patiënten bij het zorgproces. Op 1 oktober 2016 werd het portaal geïntroduceerd voor alle patiënten van het ziekenhuis. Nu ruim een jaar later maken bijna 15.000 patiënten gebruik van MijnStJansdal!

Via MijnStJansdal kunnen patiënten in een beveiligde digitale omgeving op elk moment een deel van hun medisch dossier inzien, gegevens controleren en eventueel bijwerken, uitslagen inzien, zelf afspraken maken of annuleren en digitaal contact hebben met hun zorgverleners. Gewoon vanuit huis met een computer, tablet of smartphone hebben zij altijd en overal hun medisch dossier binnen handbereik.

Regie over eigen zorgproces

Ton Hafkamp, ad interim directeur IAMT, is van mening dat het ziekenhuis met MijnStJansdal iets bijzonders biedt aan patiënten. “Het is een middel waarmee wij daadwerkelijk invulling geven aan patiëntenparticipatie. Hierover wordt veel gesproken, maar wij vullen het als ziekenhuis heel concreet in en zijn begonnen met het overbruggen van de informatiekloof tussen patiënt en zorgverleners. Wij zien onze patiënten als eigenaar van hun gegevens, als eigenaar van het eigen dossier en als regievoerder van de eigen gezondheid. Hierin willen wij onze patiënten faciliteren. Als ziekenhuis willen wij de patiënt in staat stellen meer regie te voeren over zijn of haar gezondheid, waarbij wij volkomen transparant willen zijn. Zorg anno 2017 vanuit ons ziekenhuis: transparant, waarbij zorgverleners maximaal ruimte maken voor patiëntenparticipatie.”

MijnStJansdal geeft inzicht in en regie over het eigen ziekteproces. Zorgverleners en patiënten kunnen hierdoor samen beter beslissen over hoe diagnoses, zorg en behandeling worden vorm­gegeven. Dit is helemaal in lijn met de wens van patiënten, patiëntenverenigingen en de overheid. Kijk voor uitgebreide informatie over MijnStJansdal op www.stjansdal.nl/mijnstjansdal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen