Bouwteamovereenkomst Oranje Nassauschool getekend

 schooldirecteur Ben Hiemstra (l) en aannemer Doppenberg
schooldirecteur Ben Hiemstra (l) en aannemer Doppenberg
Foto:

De Oranje Nassauschool aan het Eijkmanplantsoen wordt grondig verbouwd.

Een duurzaam gebouw

Gemeente Nijkerk wil investeren in het verduurzamen van haar gebouwenbestand. Door de gemeente is een fors bedrag beschikbaar gesteld om de school geschikt te maken voor de toekomst. Het gebouw wordt niet uitgebreid, maar wel grondig gerenoveerd. Het gebouw wordt waar mogelijk nog beter geïsoleerd en de ventilatie en daarmee de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Het wordt zichtbaar anders

Na de renovatie ziet het gebouw er van binnen ook echt anders uit. De entree wordt verruimd en naast de lokalen worden plekken gecreëerd voor leerpleinen en speel-werkplekken. Ook zal de zolder beter worden benut. Daar komt een multifunctioneel handvaardigheid-/ technieklokaal. Daarmee is de school de komende jaren goed voorbereid op modern basisonderwijs.

De voorbereiding verloopt naar wens

De voorbereiding verloopt helemaal volgens planning. Begin van dit jaar is het in onderwijshuisvesting gespecialiseerde adviesbureau PentaRho uit Apeldoorn geselecteerd om bestuur en directie van de Oranje Nassau school te ondersteunen bij de planontwikkeling. Afgelopen zomer is architectenbureau Bos uit Baarn aan de slag gegaan om het ontwerp vorm te geven en begin december is de bouwteamovereenkomst met aannemersbedrijf Doppenberg uit Hoevelaken ondertekend.

De planning

De verdere planuitwerking en een goede bouwvoorbereiding vergt nog enkele maanden tijd. In februari 2018 wordt de vergunning aangevraagd en begin mei wordt daadwerkelijk gestart met de uitvoering. Dat gebeurt in verschillende fasen en zoveel mogelijk in de schoolvakanties. Een minimaal aantal groepen zal tijdens de verbouw tijdelijk moeten uitwijken naar een andere locatie, maar de meeste kinderen kunnen tijdens de bouwperiode gewoon in hun eigen gebouw blijven.

Informatie

De ouders en omwonenden zullen in januari of februari 2018 worden uitgenodigd voor een inloopavond. Tijdens de inloopavond worden de tekeningen en de bouwplannen toegelicht en kunnen door de aanwezigen vragen worden gesteld aan de architect en de aannemer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen