Vrijwilligers ronden training Home-Start af

Foto:

De eerste groep vrijwilligers van het programma Home-Start hebben de voorbereidende training succesvol afgerond en zijn nu klaar om gezinnen te gaan bezoeken.

De gemeente Nijkerk is in maart van dit jaar gestart met het programma Home-Start. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers – op basis van hun eigen opvoedervaring- ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met ten minste één kind tot 7 jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van gezinnen vergroten en hun sociale relaties versterken.

De laatste trainingsdag voor nieuwe Home-Startvrijwilligers ging over ‘grenzen aan vrijwilligerswerk’ en ‘de praktijk’. Er werd geoefend met het ’empoweren’ van ouders, want hoe doe je dat nou: “ouders in beweging zetten en hun eigen kracht laten (her)ontdekken?” De vrijwilligers hebben een certificaat ontvangen en kunnen nu goed voorbereid aan de slag met het geven van praktische ondersteuning aan ouders met jonge kinderen.
Gelet op het aantal nieuwe gezinsaanmeldingen kunnen de vrijwilligers naar verwachting al snel aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen en ouders tijdelijk ondersteuning te bieden.

De Home-Startcoördinator Nijkerk, Ellen Gerrits, hoopt dat meer vrijwilligers zich aanmelden, zodat meer gezinnen met kleine kinderen ondersteuning kunnen krijgen. Bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan, of wilt u ondersteuning van Home-Start ontvangen, neem dan contact op met Humanitas Home-Start Nijkerk, telefoon: 06-83338354 of per e-mail: nijkerk@home-start.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen