Contracten door gemeente en Optisport ondertekend (video)

Foto:

Iedereen stond en zat tevreden toe te kijken bij de vele handtekeningen, die gezet moesten worden onder de contracten, die Optisport en de gemeente hadden gesloten.

Wethouder Nadya Aboyaakoub vond. dat de aanbieding een mooi doorlopen proces was. Ze merkte op, dat Optisport met het personeel van de SRO en met de vernenigingen goed op weg was.: “Ik ben heel optimistisch en heb er alle vertrouwen in.”

Directeur Optisport Erwin van Iersel: “We doen het voor de inwoners. we hopen de gemeente in beweging te krijgen.” Dat doet Optisport door in de accommodaties allerlei activiteiten te ontwikkelen.”

Soms zijn die maatschappelijk maar meestal wel sport gerelateerd. Hij maakte nog een opmerking over het moment, waarop Nijkerk besloot een nieuw zwembad te gaan bouwen. In zijn ogen was dat een bijzonder moment, omdat een paar geleden geen gemeente ervoor koos om te investeren in een nieuw bad. In 2013 stond al in de sportnota, dat er een nieuw bad moest komen. In 2015 werd dat ook besloten.

Op de vraag, of we nu ook weer (internationale) wedstrijden in Nijkerk kunnen gaan bijwonen, zei hij, dat Optisport met acht sportbonden exclusieve samenwerkingsverbanden heeft. Daar passen die wedstrijden zeker in. Alleen niet in 2018, die sportkalender zit al helemaal vol. Vanaf 2019 zou dus wel kunnen.

Na afloop sprak Ely Hackmann met hem

Optisport is vanaf 2018 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het zwembad, Sporthal De Slag en sportzaal Ridderspoor. In 2019 komen daar de sporthallen Watergoor, Strijland, Corlaer en sportzaal Baggelaar nog bij. Vanaf 1 januari tot het nieuwe zwembad klaar is, neemt Optisport ook de exploitatie van de huidige twee zwembaden De Slag en Bad Bloemendal over.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen