InteraktContour start behandelprogramma voor niet-aangeboren hersenletsel

Foto:

Inwoners van Harderwijk en omgeving die last hebben van de gevolgen van hersenletsel kunnen vanaf nu terecht op de nieuwe locatie voor behandeling van InteraktContour aan de Wethouder Jansenlaan 1 in Harderwijk, in het pand van Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Mensen die hersenletsel hebben opgelopen, kunnen bij behandeling werken aan persoonlijke doelen. Zo krijgen zij én hun naasten weer grip op hun leven en kunnen ze veel dagelijkse dingen zelf blijven doen.

Intensieve therapie

Je bent ontslagen uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum, en dan? Je wilt je leven weer opbouwen, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Jaap van der Pol, klinisch psycholoog bij InteraktContour: ‘Na een beroerte, ongeluk of hersentumor staat je leven op z’n kop. Eenmaal thuis, lopen mensen tegen allerlei problemen aan. Toch is er altijd íets mogelijk. Bij behandeling van InteraktContour bieden we mensen intensieve therapie, zodat zij nog zoveel mogelijk vooruitgang boeken binnen hun mogelijkheden.’

Hersenz

InteraktContour biedt in Harderwijk onder de naam Hersenz een korte behandeling van drie maanden tot een intensief behandelprogramma van zo’n twee jaar. Van der Pol: ‘Om verder te kunnen met het opgelopen hersenletsel, is het belangrijk om eerst je verdriet om alles wat je verloren bent een plek te geven. Door individuele gesprekken te voeren en door verschillende modules in een groep te volgen, bouwen mensen weer energie op, leren ze plannen en omgaan met hun emoties. Daarnaast bieden we een speciaal afasieprogramma aan omdat veel mensen als gevolg van hun hersenletsel ook moeite hebben met spreken en het begrijpen van taal. Door thuisbehandeling en partnergroepen wordt ook de naaste omgeving bij behandeling betrokken.’

Meer weten?

Wil je meer weten over de behandeling van InteraktContour? Neem dan contact op: T. 0341 255 777 of via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen