Bijna 1 miljoen banen in Gelderland

Medewerkers van waterschap Vallei en Veluwe op controle
Medewerkers van waterschap Vallei en Veluwe op controle
Foto:

In 2017 hadden bijna 1 miljoen mensen een baan in Gelderland.

Dat blijkt uit de Provinciale Werkgelegenheid EnquĂȘte die provincie Gelderland ieder jaar samen met de gemeenten uitvoert. Vooral de industrie en de bouw zitten in de lift. Na jaren van banenverlies is de werkgelegenheid in de zorg licht gegroeid.

Niveau voor de crisis

De werkgelegenheid in Gelderland is in 2017 flink gegroeid. In 2017 waren er 991.700 mensen aan het werk in Gelderland. Bijna 16.000 meer dan in 2016 en goed voor een groei van 1,6%, vrijwel op het hetzelfde niveau als 2012 voor de economische crisis.

Banengroei in Food Valley

In regionaal perspectief zijn de groeiverschillen niet erg groot. Uitzondering vormt regio Food Valley (waarin Nijkerk) met een groei van 2,8%. Over de afgelopen 10 jaren ligt de gemiddelde jaarlijkse groei hier met 0,8% ruim boven het Gelderse gemiddelde van 1,6. De Achterhoek doet het in vergelijking met de afgelopen jaren goed. De groei van 1,5% ligt in 2015 vrijwel op het Gelderse gemiddelde. De banengroei is voor een aanzienlijk deel gerealiseerd via uitzendbanen. Het aantal uitzendbanen in Gelderland nam toe met 12%.

bron: provincie Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen