Inwoners informeren over gemeenteraadsverkiezingen

Foto:

nijkerk.nieuws.nl en omroepN werken nauw samen in de verslaggeving over de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat gebeurt met tweewekelijkse radio-uitzendingen, drie tv debatten en een uitzending samen met omroep Gelderland.

Politiek Café

Iedere twee weken gaat het Politiek Café open in de studio van omroepN: zaterdag aanstaande van 11.00 tot 12.00 uur gaan de deuren weer open. Politici praten daar met elkaar over de actuele politieke gebeurtenissen.
In de eerste uitzending (die u hier kunt terugkijken) maakte presentator Ely Hackmann kennis met de meeste nieuwkomers in de kandidatenljsten.

Debatten

Er staan drie debatten gepland. We beginnen met een vrouwendebat vanuit Hoevelaken op 21 februari. Het debat wordt geleid door  de columniste van De Stad Nijkerk, Nelleke den Besten, die daarbij geassisteerd wordt door Ely Hackmann. Op 15 maart organiseert  de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk een debat in het Hart van Holland. Gespreksleider daar is Gerke van Zalk. Op 19 maart gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat in het stadhuis. Den Besten en Hackmann draaien dan hun rollen om. Alle debatten beginnen om 20.00 uur.

omroep Gelderland

ARNHEM – Samen met 33 lokale omroepen lanceert Omroep Gelderland vandaag vrijdag 19 januari de website www.GldStemt.nl. Op de website komt per gemeente een pagina met daarop verkiezingsnieuws, filmpjes, reportages en een stemhulp als die beschikbaar is. Het nieuws op de site wordt gemaakt door zowel de lokale omroepen als Omroep Gelderland.

Samen met de lokale omroepen organiseert Omroep Gelderland een verkiezingskaravaan. Een bus, die omgebouwd wordt tot radio en tv-studio, gaat vanaf 6 februari dwars door de provincie rijden en alle gemeenten bezoeken. Nieuws van uit de bus zal een prominente plek krijgen op de website Gelderland Stemt. Ook de route van de bus, plaats en locatie zijn op de site te vinden, evenals de radio-uitzendingen en televisiereportages.
Op 8 februari komt de bus naar Nijkerk, waarschijnlijk naar het Corlaer College en dan gaan jongeren in gesprek met lokale politici.

Ook politieke partijen kunnen nieuws aanleveren voor de website van de regionale omroep. Bijvoorbeeld over de campagne, debatten, nieuws over de lijsttrekker enzovoort. Zij kunnen dit mailen naar: [email protected]

Alle uitzendingen zijn te zien en te beluisteren op televisie (op het kanaal van omroepN) en op deze site.

Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen