Presentatie leskaarten bij de Nijkerkse Canon

Foto:

Wethouder Nadya Aboyaakoub presenteerde donderdagmiddag 1 februari in Museum Nijkerk een set van 50 leskaarten bij de Nijkerkse Canon.

Een werkgroep van vijf vrijwilligers van Museum Nijkerk (Aline van der Kolk, Aafke Komduur, Leny Woudenberg, Tini Smorenburg en Henk van der Burg) werkte hier aan samen met conservator Saskia van den Berg. De leskaarten werden in ontvangst genomen door vertegenwoordigers van de Rehobothschool, de Johannes Calvijnschool en ’t Blokhuus. De scholen die niet aanwezig waren ontvangen de leskaarten binnenkort.

De Nijkerkse Canon is een indeling van de geschiedenis in 50 vensters: korte verhalen over de belangrijkste onderwerpen uit de lokale historie met foto’s en leestips, zie http://www.museumnijkerk.nl/nijkerkse-canon. Nu is bij elk venster een kleurrijke leskaart gemaakt met gevarieerde vragen en opdrachten voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

De leskaarten zijn financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Rotary Club Nijkerk, het Stimuleringsfonds van de Rabobank en de gemeente Nijkerk. Erfgoed Gelderland heeft advies gegeven. De uitreiking valt samen met het 50-jarig bestaan van Stichting Oud Nijkerk. De leskaarten zijn een cadeau aan het basisonderwijs. Al 50 jaar werken vrijwilligers aan het behoud, presentatie en ontsluiting van het lokale erfgoed. Later dit voorjaar wordt een bezoekles aan het museum gepresenteerd, waarin ook de Nijkerkse Canon centraal staat.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Nadya Aboyaakoub, Ineke Boonstra (directeur Rehobothschool), Arna van Deelen (leerkracht Rehobothschool), Erna Luijten (directeur Johannes Calvijnschool) en Mieke Verdonk (leerkracht ’t Blokhuus).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen