Veense scholenfusie binnenkort rond

Foto: Kees van den Heuvel

Jan Blonk, voorzitter van de Hervormde Schoolvereniging Nijkerk verwacht dat de fusiebesprekingen tussen de Van Rootselaarschool en de Calvijnschool nog voor de zomer kunnen worden afgerond.

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk.

Als dat lukt, gaan de twee scholen vanaf het nieuwe schooljaar onder één dak verder. De vertraging van de bouw van het voorzieningencluster in Nijkerkerveen blijft dan tot drie maanden beperkt. Eerst stond het plan al in november 2017 op de agenda van de raad, maar moest toen ter elfder ure worden afgeblazen omdat ineens de fusieplannen op tafel kwamen. Voor Blonk ook als een volslagen verrassing. „Als bouwheer was mij ineens de regie uit handen geslagen. Het heeft even tijd gekost om ons te heroriënteren. De fusiebesprekingen zijn inmiddels begonnen.”

Zoals het er nu naar uitziet, zijn er geen knelpunten te verwachten. Vooruitlopend op de fusie is wel besloten ruimtes te verkleinen, zodat tweehonderd vierkante meter aan bebouwing kan worden ingeleverd.Daardoor kan de bouw – volgens wethouder Van Loozen – ook binnen de begroting van rond de drie miljoen euro blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen