Prachtig concert in De Fontein

In de succesvolle serie Zaterdagmiddagmuziek waren zaterdag twee talentvolle topmusici te gast.

Ab Weegenaar (organist en fagottist) en Sander van den Houten (organist en pianist) verrasten het publiek met een zeer gevarieerd programma van licht klassieke muziek, waarin de heren als duo optraden, maar ook als solist.

Bijzonder was het om Weegenaar, die organist is in Bovenkerk te Kampen, te horen spelen op zijn fagot, waarmee hij verrassend lenige klanken tevoorschijn toverde. Naast een twee klassieke concerto’s van Johan Sebastian Bach en Krebs heel lichtvoetig in mooie registratie gespeeld op twee orgels, speelden de heren ook een werk van Albrechtsberg vierhandig op het Skrabl-orgel. Mooi om te horen en om te zien: de twee grote mannen samen op één orgelbank.

Verrassend was de compositie ‘Mozart Changes’ van Zsolt Gárdonyi die Sander van den Houten (hij is organist in twee kerken in Kampen en van de Lutherse Kerk in Den Haag) op het orgel ten gehore bracht. Een goed in het gehoor liggend stuk muziek met heel bijzondere en boeiende akkoorden.


Als uitsmijter, zoals de heren het zelf noemenden, speelden zij een werk van Fucik ‘Der alte Brummbär – Polka Comique’. Op vleugel en fagot. Een werk met veel dynamiek waar je echt vrolijk van werd..

Het publiek heeft genoten van een prachtig muziek uur en beloonde beiden met een staande ovatie.

Het volgende concert is op zaterdagmiddag 10 maart met Ad Verhage (orgel), Lysanne van der Poel (blokfluit) en een strijkensemble. Dit wordt een Barok concert. Aanvang 16.00 uur.

bijdrage van henk van Asperen en Arjen Gerritsma (fotoserie)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen