Maart is de slaapmaand

Foto:

In maart is het de slaapmaand in de gemeente Nijkerk.

Een maand in het teken van ‘beter kunnen slapen’. Inwoners kunnen kosteloos deelnemen aan lezingen en workshops of de informatiemarkt bezoeken. Deze slaapmaand is een initiatief vanuit de gezondheidscentra Nijkerk en de Bibliotheek.

Wat is er te doen?

De slaapmaand start met 2 lezingen. De eerste lezing is in de bibliotheek in Nijkerk.

Ysbrand van der Werf, onderzoeker en schrijver van het boek ‘iedereen slaapt’ vertelt dinsdag 13 maart hoe het precies zit met onze slaap en met slaapproblemen.
De tweede lezing is op vrijdag 16 maart in Hoevelaken. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sigma en de PCOB. De lezing gaat over de veranderingen van de slaap bij het ouder worden.

Verder zijn er 3 verschillende workshops van lokale zorgverleners. Deze workshops zijn op 19,22, 27 en 29 maart. Ze zijn voor mensen die lastig in slaap kunnen komen, moeite hebben met doorslapen of vroeg wakker worden. Er is ook aandacht voor lichamelijke klachten tijdens de slaap.

Op 24 maart is er een informatiemarkt in de bibliotheek in Nijkerk. Dit is een open inloop tussen 10-13 uur. Op die markt wordt de nieuwste slaaprobot gedemonstreerd, er zijn lokale zorgverleners aanwezig en er zijn verpleegkundigen vanuit het Slaap-/Waakcentrum van Ziekenhuis St. Jansdal.

Naast de activiteiten zorgt de bibliotheek ook voor een leestafel. Diverse boeken over het onderwerp slaap en ontspanning zijn verzameld en staan voor u klaar.

Gezondheidspunten

Gezondheidspunten worden georganiseerd door de bibliotheek en de gezondheidscentra. Het zijn bijeenkomsten die gaan over gezondheid en wat u daar zelf aan kan verbeteren. Deze keer gaat het over ‘beter slapen’. Dit onderwerp is gekozen omdat slaapproblemen bij veel mensen spelen. Daarom willen de bibliotheek en de gezondheidscentra begrijpelijke gezondheidsinformatie over dit onderwerp geven. Daarnaast krijgt u informatie u terecht kan voor verdere hulp.

Slaap is het eerste onderwerp wat wordt behandeld tijdens een Gezondheidspunt. Gezondheidspunten, met iedere keer een ander onderwerp, worden in de toekomst vaker gehouden.

Het programma staat op de website van de bibliotheek Voor de lezingen en workshops geldt vol=vol, dus meld u snel aan!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen