Lijsttrekkersdebat 19 terugkijken op nijkerk.nieuws.nl

Welke coalitie het wordt, lijkt wel duidelijk

Joop Ruler (CDA), Marina Lanting (CU-SGP), Patrica van Loozen (De Lokale Partij), Nadya Aboyaakoub (PRO21) en Boudewijn van der Woerd (VVD) kruisten onder leiding van Ely Hackmann de verbale degens over de ontwikkeling van de drie kernen, over de toekomst van de sportaccommodaties en over wonen.

Nelleke den Besten wilde van iedere partij weten welk punt in het eigen verkiezingsprogramma niet onderhandelbaar is. Iedere partij kreeg twee minuten zendtijd om reclame voor zichzelf te maken. Via de mail en whatsapp kwamen meerdere vragen van kijkers binnen, die voor een groot deel tijdens het debat beantwoord werden. Martijn van Beek zorgde hier en daar voor een muzikale onderbreking.

Tegen het einde van de uitzending lag de vraag “Hoe verder na 21 maart” op tafel. Zoeken de partijen voor de verkiezingen de publiciteit zo veel als ze maar kunnen, daarna wordt het dikwijls oorverdovend stil en wordt er achter vooral gesloten deuren onderhandeld. Soms verschijnt dan persberichten tot het coalitie-akkoord op tafel ligt. Kan dat niet anders, transparanter, is de hamvraag. Theo Zuurman (columnist van Nijkerk.Nu) beschouwde het debat na. Wijnand Kooijmans deed dat ook op de site van “De Stad Nijkerk”.

Kijk het debat terug, trek uw eigen conclusie en ga 21 maart stemmen.